Етър - Левски, двубой от 12-кръг на Първа лига, стадион "Ивайло", начало: 17:30 часа.

Вероятни състави:

Етър: Иванов, Минев, Скерлев, Пехливанов, Сърмов, Апостолов, С. Александров, Вълчанов, Атанасов, Бадара и Иван Стоянов

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейлофсон, Горанов, Панайотов, Гомес, Вутов, Обертан, Прохазка и Сержиу Буш

Прогноза на Gol.bg:

Гостите от София ще търсят задължителна победа срещу домакините, тъй като изостават на цели девет точки от лидера Лудогорец, който спечели с 1:0 срещу Черно море мача си от този кръг. 

Треньорът на "сините" Делио Роси подобри най-вече играта в защита и тимът рядко получава попадения. Освен това, те имат в състава си най-резултатният бранител в шампионата – Давид Яблонски. 

Той е вкарал четири гола, колкото има и другият най-резултатен играч на гостите Жуниор Мапуку. Иначе особени промени в стартовия състав не се очакват, като отново въпросителната е само една - Сержиу Буш или конгоанецът ще бъде на върха на атаката.

Левски записа две победи от последните пет кръга, които бяха срещу Черно море и Септември. В останалите си срещи за този период те направиха нулеви равенства срещу Лудогорец и Берое, а при визитата си на Ботев Пловдив допуснаха поражение с 1:2.

В лагера на Етър настроението е положително. Всички играчи тренират с усмивка на лице, след като само преди един кръг спечелиха точка срещу ЦСКА. Треньорът на Етър Станислав Генчев получи добри новини преди сблъсъка с Левски. 

Двама от контузените играчи в лазарета на великотърновци в лицето на Венцислав Василев и Иван Петков вече са възстановени и ще бъдат на разположение на треньорския щаб за двубоя със “сините"

Етър има само шест победи в 50 мача срещу Левски на ниво "А" група. Във Велико Търново "сините" са спечелили 12 от своите 25 гостувания, като имат пет поражения.

Прогноза: Етър - Левски 0:1