Легендата на Левски и националния отбор Добромир Жечев навършва днес 75 години. Пред колегите от "Меридиан Мач" той призна, че няма да празнува и коментира представянето на "сините" в Първа лига. 

"За съжаление няма да празнувам. Жена ми почина преди три месеца и нито е редно, нито ми е до празници. Все пак ще се видя с Вальо Михов и Димитър Ларгов, защото те пожелаха да се срещнем. Но бивши съотборници и приятели няма да черпя", каза известният защитник. 

"Футболът ни не е в плачевно състояние, но е в застой. Пожелавам на сегашните футболисти да ме задминат по участия на световни първенства, но не мисля, че скоро ще стане. Най-много се гордея с това, че съм единственият българин с участия на четири световни", довери още Бобата. 

"Не съм доволен от представянето на Левски, въпреки усилията на ръководството. Съставът е пълен със средни футболисти. Добри има, но много добри и отлични - не. Бековете са слаби, от халфовете само Жорди Гомес има ниво. Габриел Обертан е много добър играч, но за централните нападатели не мога да кажа това - средни или най-много добри".

"На Левски му трябва повече качество. Делио Роси също още не е доказан, нека му дадат възможност да поработи, но засега под негово ръководство Левски е далеч от това, което трябва", каза още бившият капитан на "сините". 

"Дали Рудолф Витлачил е най-големият треньор, с който съм работил? Не бих казал. Добър наставник беше, но се държеше висомерно и пренебрежително към България и българите. Поне от две случки имам неприятни спомени от него".

"На Мондиал'66 в Англия обядвахме в хотела. Тогава при нас дойде един български оркестър. Започнаха да свирят химна и ние, футболистите, станахме на крака. Витлачил обаче показа неуважение и ни нареди да седнем".

"Каза ни, че не го интересувало какво свирят. В друг случай пък ни се скара, че не спим по пижами. Обикновено си лягахме по потници. Като ни се скара каза: "българска работа", спомни си Жечев.