Ливърпул продължава да затъва. Момчетата на Рой Ходжсън написаха нова срамна страница в своята история, след като загубиха у дома с 1:2 от непретенциозния новак Блекпул.

"Червените" демонстрираха изключително безхаберна игра, въпреки че през второто полувреме и в края на първото надиграха съперника си.

Това обаче не бе достатъчно за "мърсисайдци" да стигнат до успеха в този мач.

На всичкото отгоре, голямата звезда на домакините Фернандо Торес се контузи още в самото начало на мача и вероятно ще бъде извън терените известно време.

След този мач, Ливърпул вече е в зоната на изпадащите със 6 точки, докато Блекпул е 9-и с 10 точки.



Първото полувреме определено бе изключително слабо за домакините от Ливърпул, които тотално разочароваха близо 45-те хиляди души, които бяха дошли на "Анфийлд", за да гледат своите любимци.

Една от звездите на гостите от Блекпул Чарли Адам обстрелва Пепе Рейна още във 2-ата минута и даде признак, че неговият отбор няма никакво намерение да се окопава срещу именития си съперник.

Две минути по-късно Джо Коул отговори на предизвикателството на "оранжевите" и бе близо да открие резултата, след като засече центриране на Фернандо Торес, но ударът му бе неточен.

В 10-ата минута Торес получи травма и трябваше да бъде принудително заменен от младия французин Давид Нгог, който играе много добре от началото на сезона и вече успя да вкара няколко гола за "мърсисайдци" във всички турнири.

Нападателят най-вероятно отново е получил разтежение. Той се опита да продължи срещата, но не издържа на болката и поиска смяна.

Гостите от своя страна натиснаха здраво Пул и изпуснаха няколко добри положения в следващите минути след смяната, които бяха изтървани от DJ Кемпбъл, Люк Варни и Чарли Адам.

В 23-ата минута много силен удар на Варни бе блокиран от Рейна, който спаси вратата си от гол. Личеше си, че момчетата на Йън Холулей смятаха да се възползват от слабостта у редиците на домакините, които са разкъсвани от проблеми.

Три минути по-късно домакините също имаха добро голово положение пред себе си, но ударът с глава на Сотирис Кирякос бе избит в ъглов удар.

Все пак като цяло Блекпул показваше по-добра игра от началото на мача и напълно логично "оранжевите" откриха резултата в 29-ата минута.

Попадението отбеляза Чарли Адам, който се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Глен Джонсън срещу Люк Варни.

Веднага след попадението, домакините се опитаха всячески да изравнят резултата и в 33-ата минута Кирякос направи пропуск, след като засече с глава центриране на Стивън Джерард от корнер.

Минута по-късно Давид Нгог също опита късмета си срещу стража на гостите, но ударът му бе спасен.

Натискът на Пул продължи и в 36-ата минута Глен Джонсън опита да изненада Матю Джилкс от 15-ина метра, но изпълнението му бе неточно.

До края на полувремето домакините тотално смачкаха своя противник и се наложи Джилкс да парира удари на Дирк Кайт и Джо Коул.

Освен тях, Раул Мейрелеш и Давид Нгог също направиха пропуски.

В 45-ата минута обаче домакините получиха нов много тежък удар, след като Люк Варни удвои преднината на гостите от Блекпул.

Той получи много хитър прехвърлящ през защитата на "червените" пас от Гари Тейлър-Флетчър и без проблеми от малък ъгъл разстреля Пепе Рейна.

В крайна сметка двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:2 за гостите от Блекпул.

През второто полувреме обаче домакините от Пул заиграха по-добре и още в 47-ата минута Давид Нгог пропусна да изравни резултата, след като засече с глава центриране на Дирк Кайт.

В следващите няколко минути момчетата на Рой Ходжсън атакуваха своя съперник в търсене на така очаквания гол.

Той в крайна сметка стана факт в 53-ата минута. В ситуацията Сотирис Кирякос засече с глава перфектното центриране на Стивън Джерард от фаул и прониза Матю Джилкс.

Пет минути по-късно стражът на гостите трябваше да отразява силен удар на Раул Мейрелеш, който опита късмета си от границата на наказателното поле.

В 59-ата минута пък последва нов пропуск на Мейрелеш, след което Джо Коул също изпусна да се разпише, за да изравни резултата.

Домакините играха по-добре и владееха много повече топката, но така и не бяха достатъчно ефективни в завършващата фаза на атаката.

В 66-ата минута отново Мейрелеш бе близо до гола, но отново перфектният Джилкс отрази удара му, а само пет минути по-късно стражът на "оранжевите" трябваше да показва класата си и при диагоналния удар на Давид Нгог.

В следващите няколко минути гостите също показаха "зъби" и Чарли Адам можеше да сложи край на интригата в този мач, вкарвайки трети гол за гостите, но ударът му бе спасен.

До края на мача домакините от Ливърпул владееха инициативата и направиха няколко пропуска. В крайна сметка резултатът от този мач остана непроменен и Блекпул успя да стигне до шокираща победа с 2:1.

Oпределено тази срамна загуба може да подейства много негативно върху Рой Ходжсън, който на практика вече е пред уволнение, след като закотви отбора буквално на дъното на класирането.



ЛИВЪРПУЛ - БЛЕКПУЛ 1:2
[0:1] Адам 29' дузпа
[0:2] Варни 45'
[1:2] Кирякос 53'

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Джонсън, Кирякос, Шкъртел, Карагър, Поулсен (60 - Йованович), Мейрелеш, Кайт, Джерард, Коул (88 - Макси Родригес), Торес (10 - Нгог)

БЛЕКПУЛ: Джилкс, Еърдли (46 - Филипс), Евът, Каткър (20 - Кейнън), Крайни, Вогъм, Адам, DJ Кемпбъл, Гранден (63 - Саутърн), Варни, Тейлър-Флетчър

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Посещаемост: 45 000 души

Жълти картони: Рейна, Кирякос (Л), Тейлър - Флетчър (Б)

Рефер: Майк Джоунс

Владеене на топката: Ливърпул 57 % - 43 % Блекпул