Менижърът на английския гранд Ливърпул Кени Далглиш остана изключително доволен от факта, че капитанът на отбора Стивън Джерард подписа нов договор, който на практика ще направи така, че халфът да остане в клуба до края на кариерата си.

"Това е фантастично за всички!", коментира Крал Кени пред официалния сайт на "Мърсисайдци".

"В последните няколко години Стиви имаше някои разочароващи моменти, които бяха свързани най-вече с травмите. Той обаче се завърна и започна да връща оптималната си физическа форма", добави той.

"За нас и за всички, които са свързани с клуба, подписването на новия договор на Джерард е фантастична новина", каза още специалистът.

"Щастливи сме за него и очакваме с нетърпение той да навлезе в оптималното си физическо състояние"

Далглиш не пропусна да отбележи, че с големия си опит и лидерските си качества Джерард се отличава и извън терена.

Той осъзнава, че двамата с Джейми Карагър, които са сред лидерите на отбора, са от голяма полза на младите футболисти, които само могат да взимат пример от тях.

"Стиви прави наистина адски много. Хората обаче могат да видят само това, което той прави на терена. Двамата с Карагър имат голямо влияние сред младите футболисти. Те са наистина велики примери за подражание"

"Джерард е истински капитан на отбора. Ако има някакъв проблем в съблекалнята, каквито по принцип при нас не се случват често, той ще се справи с него. Мисля, че той е един фантастичен служител на футболен клуб Ливърпул", отбеляза Далглиш.

"Не трябва да забравяме, че Стиви е в клуба от детска възраст и не са много примерите за футболисти в днешно време, които защитават цветовете само на един отбор през своята кариера. Джерард обаче е сред изключенията", завърши Крал Кени.

Стивън Джерард вкара победното попадение в двубоя между Ливърпул и Манчестър Сити в първия 1/2-финален сблъсък за "Карлинг Къп".

Халфът започна като титуляр срещу "Гражданите" и остави страхотно впечатление с изявите си на 'Етихад Стейдиъм".