Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард разкри, че мечтае да стане мениджър на отбора, когато дните му на терена изтекат.

33-годишният полузащитник преподписа с "мърсисайдци" през лятото и сега е амбициран за варианта един ден да бъде начело на отбора на сърцето си. Откакто дебютира за "червените" през ноември 1998 година, Джерард записа над 600 мача за клуба. 

Той е капитан на тима вече 10 години и има намерение след време да изкачи следващото стъпало в йерархията.

"Ще бъде сбъдната мечта, ако успея един ден да застана начело на Ливърпул, когато мениджърското място е свободно", сподели Стиви Джи пред списание"24x7".

"В момента има мениджъри от световна класа, които са подготвени за поста, но ще трябва да почакаме и да видим. Ако успея, ще бъда на върха на щастието".

"Когато достигнеш конкретно възраст като моята, трябва да започнеш сериозно да обмисляш с какво искаш да се занимаваш, след като окачиш бутонките. Планирам да добия нужната квалификация и треньорски лицензи в следващите 12 месеца", разказа още капитанът.

"Определено виждам себе си по-скоро като мениджър, отколкото като треньор, но това може да се промени".

Дългогодишният му съотборник Джейми Карагър се отказа от футбола в края на миналия сезон. Карагър също е имал интерес към треньорската професия, но в крайна сметка е решил да прави кариера в телевизията. В момента той е един от специалистите на СкайСпортс.

"Спомням си, че веднъж разговаряхме с Джейми за това и идеята наистина му допадна, но в крайна сметка избра медиите и това е негово право. Що бъде странно да го виждам по телевизията, но наистина му се възхищавам за това. Той може да остави управлението на Ливърпул на мен", завърши шеговито играещата легенда на "мърсисайдци".