Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели мнението си, че "изключително лошият късмет" пред вратата е изиграл ключова роля в неуспешната атака на Ливърпул на титлата във Висшата лига през този сезон

Испанецът твърди, че "червените" продължават да са невероятен отбор, съставен от "победители", който се е завърнал към обичайните си стандарти под ръководството на Юрген Клоп в последния му сезон.

Пеп отхвърли категорично твърденията, че трите поредни титли на отбора му и очертаващата се четвърта са допринесли за това Висшата лига да стане по-скучна за нейните многобройни почитатели.

Убеден е, че че силата на конкурентите на Сити е достатъчна, за да опровергае това твърдение и каза, цитиран от „Webcafe“:

"Не е скучно, хубаво е, интересно е. През последните седмици Ливърпул не можа да бие Арсенал, но знаете ли как загубиха шансовете си да са в битката до края? Гледах второто полувреме на мача срещу Кристъл Палас, срещата срещу Юнайтед - шансовете, които пропуснаха, бяха невероятни. Просто гледаш и не можеш да повярваш. Гледах и си мислех как се пропускат такива положения. Имаше на празна врата, без вратар... И те пак пропускаха. Поради тази причина те не се борят за титлата докрай.

Дали са неудачници? Не. Дали са провали? Не. Те са невероятни. Те са същият отбор, който се бореше срещу нас през тези много, много години. Накрая ми кажете как тези невероятни атакуващи играчи, които Ливърпул има, не вкарват гол? Поради тази причина не побеждаваха и се пуснаха от титлата.

Но това, което е важно за Ливърпул, е, че те са победители, защото в крайна сметка се бореха за четири титли. Срещнаха Аталанта, а нали ги видяхте вчера (неделя) срещу Рома? Представянето, което изнесоха, не е за вярване. Те могат да победят всеки. Спомням си преди години, когато казах, че Борусия Дортмунд ще е лесен съперник за Манчестър Сити. Но сега бих искал да бъда на мястото на Дортмунд и да чакам финала на "Уембли" след няколко седмици."