Вратарят на Ливърпул Лорис Кариус е доволен от конкуренцията със Симон Миньоле и счита, че това само ще помогне на Червените. 

Германецът, който бе привлечен за 4,7 милиона паунда през лятото от Майнц, направи дебют при успеха над Хъл с 5:1, като за мнозина именно той ще бъде титулярния страж на мърсисайдци оттук-нататък, освен ако не допусне сериозен гаф. 

„Очевидно, ние с него се стараем много на тренировките, защото всеки знае, че в лицето на другия има сериозна конкуренция, а това е позитивно за клуба. Необходимо е всеки път да сме на ниво, защото знае, че при грешка има също толкова силен вратар, който очаква шанса си” заяви Кариус. 

„Наистина смятам, че това е равностойна конкуренция и между нас няма лоши чувства и дори се опитваме да си помагаме. Естествено този, който не играе ще бъде разочарован, но в крайна сметка мениджърът е този, който трябва да избере” добави германецът, чийто дебют бе отложен заради счупена ръка на тренировка, но сега вече е на линия. Той нямаше много работа в дебюта си, но това не го успокоява. 

„Надявам се, че ще имам доста такива други срещи, защото това ще означава, че момчетата пред мен се справят добре, но един вратар винаги трябва да бъде готов и концентриран, защото ситуацията се променя много бързо. Единственото време, в което може да се поотпуснеш е когато вкараме гол или има смяна” изтъкна Кариус.