Шампионът на България Лудогорец се измъчи срещу 5-ия в Румъния Университатя Крайова, но все пак постигна победа с 1:0.

Това стана във втората контрола на тима в Австрия, а отборът постигна и втората си победа и до момента има 100-процентова успеваемост в двата мача.

Единственото попадение в срещата вкара новото попълнение Цветелин Чунчуков, който пристигна от Ботев Пловдив. Младият състезател се разписа в 77-ата минута. Румънците пък пропиляха дузпа през първото полувреме.

За противника пък като титуляр игра бившият бранител на ЦСКА Апостол Попов.


Мачът започна с натиск на "Орлите" и в 8-ата минута Марселиньо отправи много опасен удар, който бе спасен от стража на противниковия тим.

В 23-ата минута и румънците стигнаха до опасно положение, след като Хергеледжу бе изведен зад защитата, но ударът му мина на сантиметри покрай вратата.

Десетина минути след това Минев изведе Марселиньо сам срещу вратаря след перфектна атака на разградчани, но ударът на бразилеца бе отразен.

В 33-ата минута румънците получиха дузпа за нарушение на Борян срещу Хергеледжу, но ударът на Бауаб от "бялата точка" срещна дясната греда.

След почивката темпото бе малко мудно, но в 59-ата минута Ангуло бе на косъм от гол за "Орлите", но ударът му от фаул бе избит от стража на противника. 

Все пак в 77-ата минута Чунчуков успя да блесне и да вкара попадение. Той го направи след хубав самостоятелен пробив. Младокът се измъкна от опеката на противников бранител и стреля силно в ъгъла и така реализира.

Пет минути преди последния съдийски сигнал румънците бяха много близо до това да изравнят. Към влезлият на вратата Аргилашки бе отправен коварен удар, но младият страж показа рефлекс и изби.
 
Следващият съперник на българския шампион е Локомотив (Москва) на 4-и юли. Московският Локомотив е носител на Купата на Русия за изминалия сезон. 
 
Титулярни състави на двата отбора:
 
ЛУДОГОРЕЦ: Борян, Минев, Моци, Терзиев, Витиня, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Василев, Александров, Кишада
 
УНИВЕРСИТАТЯ: Балградеан, Ахим, Акка, Попов, Ватайелу, Балута, Матеу, Тирнакоп, Роча, Бауаб, Хергеледжу