Бразилското крило на Лудогорец Вандерсон да Силва все още не е преподписал договора си. Двете страни трябваше да приключат преговорите до края на април, но това не е станало. Причината за забавянето е работата по лятната селекция, заради което част от шефовете не бяха известно време в България.

Това е наложило отлагане на подписването на новия контракт на фланговия футболист. Настоящото споразумение на 28-годишния играч изтича през лятото на 2017 година. Желанието на ръководството е той да го удължи за поне още една година. Очаква се в близките дни двете страни да седнат на масата за преговори, за да финализират сделката. 

Самият Вандерсон не иска да си тръгва от Разград, въпреки че към него има интерес от клуб от елита на Китай. Да Силва пристигна в Лудогорец през април 2014 година от бразилския Португеза.

Той бързо успя да се адаптира към тима и се превърна в герой още при първите си изяви в Европа, след важния гол в мрежата на Стяуа в плейофите на Шампионската лига, с който двубоят влезе в продължения. Досега Вандерсон е изиграл 68 срещи за орлите във всички турнири, в които е отбелязал общо 16 попадения. 

Освен него с изтичащ договор през лятото на 2017 година е вратарят Владислав Стоянов. Той също ще получи предложение да удължи споразумението си, тъй като това ще позволи на клуба да му иска повече пари при интерес от чужбина през лятото.