Лудогорец уреди много сериозна контрола преди атаката на груповата фаза на Шампионската лига, пише "Тема Спорт".

Един от последните тестове пред разградчани преди първия мач от втория квалификационен кръг на най-комерсиалния клубен турнир ще бъде срещу първенеца на Украйна Динамо Киев.

Двубоят ще се проведе в австрийския град Инсбрук, където двата тима ще са на лагер през лятото. В рекордьора по титли на Украйна в момента се подвизава бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораес, който няколко пъти бе желан от Лудогорец, но до трансфер така и не се стигна.

Воденият от Серхи Ребров тим започва участието си в ШЛ от груповата фаза. През миналата кампания киевци стигнаха до 1/8-финалите в надпреварата, но отпаднаха от английския Манчестър Сити. Това няма да е първи спаринг между Лудогорец и Динамо Киев.

Те се срещнаха и през февруари 2015 година в Испания. Тогава зелените се наложиха с 2:1 след голове на Даниел Абало и Роман Безяк, които вече не са част от отбора. През лятото шампионите ще играят контроли още с направилите дубъл в Полша и Австрия Легия Варшава, където се подвизава националът Михаил Александров, и Ред Бул Залцбург.

Последните са и потенциален съперник на разградчани в плейофите на Шампионската лига, ако, разбира се, и двата тима прескочат втория и третия квалификационен кръг. В същото време стана ясно, че подготовка с мъжете на Лудогорец на 9 юни ще започнат талантите Даниел Наумов и Светослав Ковачев.

Двамата са родени през 1998 година и попаднаха в групата на зелените в последните кръгове. Наумов е вратар и дойде в школата на разградчани от ЦСКА. Светослав Ковачев пък се подвизава като ляво крило, но може да действа и в ролята на плеймейкър. Най-вероятно още поне едно момче от дубъла ще замине на лагер с представителния отбор в Смолян, където ще протече първата част от подготовката на Лудогорец.