Капитанът на Манчестър Сити Карлос Тевес е убеден, че Манчестър Сити ще има проблеми единствено със спечелването на първата титла, после отборът ще се отпуши и ще натрупа трофеи.

В момента "гражданите" с в доста изгодна позиция за атака на отличия, тъй като вече си осигуриха участие в следващата фаза на Лига Европа, във Висшата лига са на три точки от лидера Арсенал, а в същото време участват и в турнира за Купата на Англия.

"Трябва да се борим, за да спечелим титлата, така както го правим до момента. Това после ще доведе до спечелването на още много трофеи", споделя Тевес.

Последният успех на Сити е от далечната 1976 година, а феновете на клуба не винаги са особено оптимистично настроени и вече столът на Манчини започва лека полека да се клати.

"Преди три години Манчестър Сити беше отбор, който се бореше да не изпадне. Днес се борим да сме в топ четири и да сме сред великите. Това показва огромен растеж само за две години. Хората трябва да са търпеливи. Великите клубове не се градят за една нощ", обяснява Тевес.