Манчестър Сити завърши 1:1 с Борусия Дортмунд във втори мач от група "D" на Шампионската лига, който се игра на стадион "Етихад". Гостите напълно надиграха своя опонент и изпуснаха заслужена победа в последните минути.

Двата отбора си размениха по няколко удара през първата част, като Марио Гьотце дори нацели на два пъти гредите.

След близо час игра Марко Ройс откри резултата, възползвайки се от изключително грубата грешка на Джас Родуел, който подари топката на германеца. В последната минута Балотели изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Суботич.

Така Манчестър Сити се закрепи на трето място в групата с една точка, а Борусия Дортмунд има четири точки на сметката си. Лидер е Реал Мадрид с пълен актив от шест пункта, а Аякс е последен, без спечелена точка.



В началните минути Манчестър Сити веднага се втурна в атаки, които обаче бяха отразени от отбраната на германския първенец. Самир Насри отправи опасен шут, но Вайденфелер бе на мястото си.

След това Пишчек центрира много остро отляво и Левандовски успя да нанесе удар с глава, но не застраши вратата на домакините. "Жълто-черните" повториха упражнението, като този път Гьотце сложи кълбото на главата на Левандовски, който стреля над вратата.

Най-чистата възможност за попадение в началото на срещата се откри пред Сабалета, отправил неточен удар с левия крак от малко повече от десетина метра.

В ответната атака страничната греда спаси Манчестър Сити. Левандовски разтегли към Марио Гьотце, който получи изненадващо доста голямо пространство. Защитата на "гражданите" навярно очакваше пас вдясно към Марко Ройс, но Гьотце заложи на топовен изстрел, при който Джо Харт изби с върха на пръстите си, а след това неговият десен страничен стълб се оказа най-верният му помощник.

Дортмунд не се възползва от последвалия корнер, тъй като мощният шут на Гьотце бе париран от бранител на "небесно-сините". След четвърт час игра гостите не само поизравниха играта, но дори започнаха да налагат по-бързо темпо, с което изненадаха момчетата на Роберто Манчини.

В средата на първото полувреме Един Джеко имаше отлична възможност. Босненецът овладя топката, след което Суботич се "качи" на гърба му, но не успя да го спре. Гостите извадиха късмет, тъй като Джеко шутира в аут. След това Вайденфелер блесна с чудесно спасяване срещу Агуеро. Зетят на Диего Марадона бе изведен сам срещу стража, но стреля в тялото му.

Десетина минути преди почивката Давид Силва задържа кълбото и после подаде към Серхио Агуеро. Този път нападателят реши да опита късмета си с мощен изстрел от над 20 метра. Вайденфелер отново бе на мястото си и парира.

Борусия отговори по прекрасен начин. След продължителна атака пред наказателното поле на "гражданите" топката се озова в краката на Суботич. Защитникът не се поколеба да я "хване" от ждроб с десния крак, но кълбото профуча на половин метър от дясната греда на Харт.

Малко след това пред Марио Гьотце имаше две невероятни възможности да разпечата вратата на Харт само в рамките на 60 секунди. Първо германският национал бе изведен сам срещу стража, но стреля в него. След това Гьотце отправи силен удар отдясно, при който английският вратар закачи топката с върха на пръстите си. Кълбото се отби в напречната греда и в крайна сметка за втори път през първата част помогна на Сити.

В последната минута на първото полувреме Сабалета се втурна по десния фланг, след което центрира към границата на малкия пеналт. Един Джеко остана под топката и от пет метра Давид Силва направи непростим пропуск, стреляйки над вратата.

Дортмунд използва минутата добавено време и на свой ред веднага се впусна в бърза атака, при която Гюндоган се озова напълно сам в наказателното поле. Той заложи на силен удар, но право в тялото на Харт, който спаси своите.

Така вихреното първо полувреме за съжаление завърши, а двата отбора показаха изключително нападателен и открит футбол. Манчестър Сити владееше топката в 61% от игровото време, но Дортмунд имаше предимство по отношение на отправените удари към двете врати - 11:7.

След почивката Един Джеко отправи силен удар, но той бе париран от Вайденфелер. Веднага след това отлична възможност се откри пред Гьотце, който отправи плътен шут с вътрешен фалц по диагонала, но Харт изби с върха на пръстите си в корнер.

В 61-та минута много груба грешка в центъра на Джак Родуел смути отбраната на Сити. Топката бе подарена на Марко Ройс, който напредна и с безпощаден изстрел с десния крак по диагонала разпечата вратата на отличния в този мач Харт.

Малко след това Роберт Левандовски изведе Ройс в добра позиция срещу Харт, но този път вратарят спаси силния удар на нападателя. От последвалия корнер не произлезе нищо опасно. В средата на втората част много хубав удар на Гюндоган по посока на горния десен ъгъл, бе отразен от феноменалния Харт.

Кун Агуеро опита да намери Джеко, но двамата нападатели на домакините не се разбраха.

В 76-тата минута Роберт Левандовски бе изведен по прекрасен начин от Гюндоган, но полякът направи пропуска на мача, залагайки на удар от движение с външен фалц, в близост до точката на дузпата. Топката профуча на сантиметра от гредата, за ужас на треньора на Борусия Юрген Клоп.

Малко преди края на редовното време Серхио Агуеро отправи много плътен и точен удар с глава, но Вайденфелер се разтегна и изби акробатично в корнер.

Секунди след това влезлият като резерва Кел не изчисти добре и Агуеро отправи шут с левия крак, срещнал ръката на Невен Суботич. Реферът Краловец отсъди дузпа. Балотели застана зад топката и реализира хладнокръвно по земя.

Веднага след това Марко Ройс отправи свиреп изстрел, минал над вратата на Манчестър Сити. После Харт спаси снаряд на Левандовски от десетина метра.

По отношение на ударите в целия двубой, Дортмунд буквално разглоби своя опонент. момчетата на Юрген Клоп отправиха невероятните 23 изстрела, срещу 13 на "гражданите". Сити владееше топката в 60% от игровото време и в крайна сметка показа по-висока ефективност.


Манчестър Сити - Борусия Дортмунд  1:1

0:1  Марко Ройс - 61'

1:1  Марио Балотели - 90', дузпа



Сити: 
Харт, Компани, Сабалета, Настасич, Клиши (Балотели - 81'), Яя Туре, Насри (Коларов - 57'), Гарсия (Родуел - 34'), Силва, Джеко, Агуеро

Дортмунд: 
Вайденфелер, Суботич, Хумелс (Сантана - 74'), Шмелцер, Пишчек, Бендер, Гюндоган (Гроскройц - 83'), Блашчиковски, Гьотце (Кел - 88'), Ройс, Левандовски