Полузащитникът на Реал Мадрид Месут Йозил заяви, че той и неговите съотборници отиват за победа в Дортмунд. Както е известно, в сряда Борусия посреща испанците в първа полуфинална среща на Шампионската лига.

"Ние сме Реал Мадрид и ще го покажем. Не гледаме съперника, а искаме да следваме нашата игра. Отиваме в Дортмунд, за да спечелим, не искаме да разчитаме само на реванша", каза Йозил в интервю за германското списание "Кикер".

"Ще бъде глупаво да пропуснем финала за трети пореден път и да отпаднем на полуфинала. Затова всеки от нас ще даде 200% от себе си. Цяла година сме работили здраво, за да успеем да играем на финала."

"Сега ние натрупахме повече опит, а на елиминациите отстранихме Манчестър Юнайтед и Галатасарай. Искаме да спечелим Шампионската лига на всяка цена. Имаме качествен състав, с който можем да го сторим."

"В четвъртфиналните двубои срещу Малага се видя какви проблеми има Борусия Дортмунд. При нас в реал от месеци нещата вървят добре, а в последните седмици почти всичко се получава."

"Кристиано Роналдо е един от най-добрите футболисти в света, защо не и най-добрият. Икер Касияс е жива легенда, но треньорът решава кой ще играе."

"Когато отборът печели, решенията трябва да се приемат. за да може един отбор да играе толкова добре, трябва да е налице стабилен колектив. Ние имаме такъв. Ние сме като едно семейство."

"Да, вкарах два гола при победата с 3:1 над Бетис, но предпочитам да подавам за нашите голове. В момента изпитвам удоволствие да играя в Реал", завърши Йозил.