Манчестър Сити получи нов удар, след като стана ясно, че капитанът на тима Венсан Компани ще отсъства още около месец от сезона.

В събота защитникът напусна двубоя с Евертън след малко повече от половин час игра и направените прегледи показаха, че става въпрос за травма в слабините заради която той няма да играе до ноември.

При това положение Компания няма да играе в мачовете срещу Уест Хям, Челси и Нюкасъл от първенството и ЦСКА Москва от Шампионската лига. Той ще пропусне и ключовата квалификация на Белгия срещу Хърватия в петък, в която отборът му има нужда от точка, за да стигне до световното, както и двубоя с Уелс другия вторник.

Това е втората подобна травма на бранителя от началото на кампанията, след като пострада още в първия двубой срещу Нюкасъл и също не игра в продължение на месец.

В негово отсъствие в центъра на отбраната ще действат Матия Настасич и Джолиън Лескът, след като и новото попълнение Мартин Демикелис е с травма. Мениджърът Мануел Пелегрини обаче има защо да бъде притеснен, тъй като Гражданите изпитват сериозни затруднения в отбрана и в 3 от мачовете си през кампанията получиха по 3 гола.