Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви, че няма извинение за тежката домакинска загуба от Лестър с 1:3.

Сити вече изостава с шест точки във временното класиране, а до края ще бъде изключително трудно.
 
Чилиецът, който ще бъде заменен от Пеп Гуардиола следващото лято, похвали Лестър за техните усилия, но е разочарован от играта на своите в защита.
 
"Мисля, че не е справедливо да се извинявам. Много неща се объркаха. Играхме срещу един много добър отбор", каза Пелегрини.
 
"Мисля, че резултатът е справедлив. Играчите на Лестър си заслужиха тази победа. Ние се представихме ужасяващо в защита, особено при статични положения", продължи той.
 
"Имахме шанс да ги настигнем, а сега изоставаме с шест точки. Трябва да се съсредоточим и да опитаме да победим Тотнъм в следващия кръг. Ще видим какво ще стане между Арсенал и Лестър. Толкова много неща могат да се случат".
 
"Ако Лестър продължава да играе по този начин - да, те стават фаворит за титлата. Все пак има още 13 кръга до края и е трудно да се направи прогноза".
 
Давид Силва напусна контузен терена и Пелегрини призна, че той може и да пропусне мача в неделя срещу Тотнъм.
 
"Той имаше проблем в същия глезен. Мисля, че ще бъде трудно да се възстанови до неделя. Ще видим", каза чилиецът.
 
"Във футбола нещата се променят всяка седмица, но ние определено не сме в добър период. Имаме само 14 здрави футболисти, а трябва да играем толкова много мачове. Надявам се да се възстановим възможно най-скоро от това поражение", завърши треньорът.