Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола отрече, че в състава му има футболисти с наднормено тегло. Вчера защитникът на тима Гаел Клиши разкри, че испанският специалист е забранил пицата, някои видове сокове и всички тежки храни.

"Моите играчи не са дебели. Но аз искам да бъдат във форма. Трябва да се борим, да държим топката, да скачаме, да сме във форма. Играем на всеки три дни и ако теглото им не е подходящо, контузиите идват една след друга. Тогава те не са бързи в краката, не са бързи и в мисленето на терена. Поради тази причина аз искам моите играчи да бъдат в оптимална форма", обясни Гуардиола.

Твърди се, че каталунецът ще спре от тренировка всеки играч, който е видимо натежал. Любопитното обаче е, че доста над обичайното си тегло е голмайсторът на тима Серхио Агуеро, който е пуснал коремче.

Кун се завърна от ваканцията си, ближейки раните си от поредния загубен финал с националния отбор на Аржентина. Не е ясно дали той ще мине между капките и дали Гуардиола няма да направи компромис с него, или ще го остави извън тренировъчния процес.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="es" dir="ltr">Aguero :| <a href="https://t.co/wv8LUWQeiE">pic.twitter.com/wv8LUWQeiE</a></p>&mdash; Ryan C. (@Chase_Ryan) <a href="https://twitter.com/Chase_Ryan/status/758324800842559489">27 юли 2016 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>