Манчестър Сити успя да спечели гостуването си на Стоук с 4:1 в среща от 2-ия кръг на английската Висша лига, която се игра на ''Британия Стейдиъм''.

По този начин отборът на Пеп Гуардиола вече има пълен актив от 6 точки след два изиграни кръга. 

Първите две попадения за ''Гражданите'' бяха дело на Кун Агуеро, който се разписа в 27-ата и 36-ата минути на мача. 

Домакините пък намалиха и на практика вкараха почетен гол след много спорна дузпа, която бе реализирана от Къркич в 49-ата минута. В 86-ата минута всичко бе решено след гол на Нолито, а отново той бе точен и в 94-ата минута за оформянето на крайния резултат.

Наставникът на гостите пък направи три промени в състава си от победата над Съндърланд и пусна в игра сред титулярите Отаменди, Сабалета и Навас, които заеха местата на Нолито, Саня и Клиши. Джо Харт отново остана на пейката за сметка на Вили Кабайеро. 


Срещата започна добре за гостите и още в 7-ата минута те стигнаха до страхотен голов шанс. Агуеро свърши страхотна работа и видя непокрития Стърлинг на броени метри от вратата, но английският национал от прекрасна позиция някак си успя да пропусне. 

Няколко минути след това крилото на ''гражданите'' отправи хубав удар от 20 метра, който обаче премина над вратата.

В 18-ата минута Шоукрос се намеси решително, след като попречи на Агуеро да вкара топката във вратата от близка дистанция, а минута след това и домакините имаха добър шанс пред себе си, но ударът на Имбула ''през морето от защитници на противника'' не бе особено успешен. 

В 26-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа, след като Шоукрос извърши нарушение срещу Отаменди в наказателното поле, след като го задържа и с двете ръце. Зад топката застана Агуеро, който си свърши по прекрасен начин работата и реализира. 

Три минути след това той почти удвои аванса на тима си, след като отправи опасен удар по земя към близката греда, но Гивън по страхотен начин спаси с крак топката.

Все пак в 36-ата минута Кун се разписа отново, след като засече по страхотен начин с глава топката след центриране на Де Бройне от фаул.

Малко след това Бардсли пропиля добър шанс да намали, но Кабайеро спаси неговия удар. 

До почивката нямаше повече голове, а след нея Стоук започна доста активно и в 48-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Тя бе за задържане на Стърлинг срещу Шоукрос и бе малко пресилена. Къркич без проблеми успя да се справи от ''бялата точка'' и да върне отбора си в играта.

През следващите минути нямаше особено интересни моменти пред двете врати, макар че домакините опитваха да пресират опонента си.

В 68-та минута Бардсли се намеси в последния момент и попречи на Стърлинг да вкара топката във вратата на неговия отбор, а това бе поредното отлично положение пред младока за този мач. 

В 82-ата минута Силва бе много близо да убие интригата, но ударът му от малък ъгъл премина малко над напречната греда. Четири минути след това пък Нолито все пак реализира. Ихеаначо излъга вратаря и намери съотборника си в малкото наказателно поле, а след това испанецът реализира. 

В 94-ата минута Стърлинг и Нолито излязоха сами срещу вратаря и крилото подаде за нападателя, който на празна врата вкара второто си попадение в мача.


СТОУК - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:4

0:1 Агуеро 27 дузпа
0:2 Агуеро 36
1:2 Боян 49 дузпа
1:3 Нолито 86
1:4 Нолито 90+4

СТОУК: Гивън, Питерс, Бардсли, Шоукрос, Волфшейд, Шелън, Алън, Имбула (72 - Уолтърс), Боян, Арнаутович, Диуф

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Кабайеро, Сабалета, Коларов, Отаменди, Стоунс, Силва, Навас (69 - Нолито), Фернандиньо, Де Бройне, Стърлинг, Агуеро (83 - Ихеаначо) 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_PANXa3KpPE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>