Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро ще пропусне утрешния мач срещу Кристъл Палас поради контузия. 

Аржентинецът, който има 31 гола на сметката си през сезона, получи мускулна травма в двубоя с Мидълзбро и не успя да се възстанови за сблъсъка с лондончани. Вместо него нападението ще води бразилецът Габриел Жесус. 

„Агуеро не е готов. Надяваме се, че за следващия мач ще е на линия, но в този няма да играе. Искаше ми се двамата с Габриел да играят повече заедно, тъй като в атака не сме убедителни, но това няма да се случи сега” заяви мениджърът Пеп Гуардиола, чийто тим води битка за Топ 4. 

Сезонът за вратаря Клаудио Браво приключи, след като се оказа, че контузията му в прасеца е по-сериозна и той няма да играе повече. Джон Стоунс все още е аут, докато Давид Силва поднови тренировки, но участието му е малко вероятно. 

„Вчера Силва тренира за първи път с нас и не зная дали ще бъде готов за събота. Със сигурност обаче няма да бъде в перфектно състояние” каза още босът, чийто тим започва серия от 3 поредни домакинства, в които ще играе още с Лестър и Уест Бромич, преди да завърши кампанията на терена на Уотфорд.