Манчестър Сити готви зашеметяваща оферта за звездата на Арсенал Алексис Санчес, твърди Mirror.

Според едно от най-авторитетните издания на Острова, от "Етихад" ще се опитат да изкушат лондончани с един от най-добрите си футболисти Рахим Стърлинг плюс огромна сума, която остава неизвестна. Не е изключено "топчиите" най-накрая да склонят да продадат Алексис на пряк конкурент, защото той има договор до следващото лято и отказва да го поднови.

28-годишният Санчес настоява от Арсенал огромна седмична заплата от 400 000 паунда, а най-скъпоплатеният футболист във Висшата лига в момента е Пол Погба, който получава 280 000 паунда. При подобен развой пък на "Емиретс" ще имат и готов заместник на латиноса, което допълнително увеличава шансовете за трансфер.

Алексис изигра първия си мач за новия сезон при тежката загуба срещу Ливърпул с 0:4 на "Анфийлд". Представянето му беше бледо и в 62-ата минута Арсен Венгер го смени с Оливие Жиру. От друга страна Стърлинг започна кампанията отлично и в миналия кръг донесе победата на Сити с 2:1 като гост над Борнемут с гол в 97-ата минута. В предния кръг той беше точен и при равенството 1:1 с Евертън.

22-годишният английски национал премина при "гражданите" през 2015 г. от Ливърпул за 44 милиона паунда. Не е изключено Сити да плати подобна сума за на Арсенал за въпросната сделка със Санчес. През лятото името на чилиеца беше свързвано още с ПСЖ и Байерн Мюнхен, но те се подсилиха съответно с Неймар и Хамес Родригес.