Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обяви, че Уейн Руни няма да играе срещу Съндърланд, но пък в същото време ще бъде готов за мача на Англия с Черна Гора от евроквалификациите.

Руни получи травма в глезена срещу Болтън, поради което пропусна двубоя от Шампионската лига с Валенсия.

Оказва се, че нападателят, известен под прозвището Шрек, отчаяно е искал да играе, но Фърги категорично отказал, тъй като не е бил убеден, че юношата на Евертън е в оптимално състояние.

Въпреки проблемите на Руни, той попада в състава на Фабио Капело за мача с Черна Гора, който е на 12 декември.

"Уейн игра няколко мача с проблеми в глезена. Това в крайна сметка му се отрази зле и затова не бе включен за мача с Валенсия. След седмица ще е на 100% готов и ще може да играе за Англия.

"Руни тренира вчера - той просто винаги смята, че е готов за игра и това е големият му проблем. Желанието му за игра е толкова силно, че е готов да пренебрегне контузии. Това хич не е добре за всеки един играч, тъй като при нашия график винаги трябва да си в оптимално състояние," коментира Фърги.

В същото време мениджърът на "червените дяволи" е доволен, че срещу Валенсия са се завърнали Майкъл Карик, Рио Фърдинанд и Андерсон.

Това бе техен първи "истински" мач като титуляри от шест месеца насам.

"Доволен съм, че тримата успяха да изиграят толкова здрав мач за първи път от няколко месеца.

"Рио игра и срещу Рейнджърс и Скънторп, но този двубой бе по-специален. Сега остава да изиграе още няколко мача на толкова високо темпо, за да е готов.

"Като цяло това бе голяма вечер за тези играчи. Те наистина се завърнаха подобаващо, в толкова напечен сблъсък," допълни още шотландецът.

Не може да не се отбележи, че прави чест на Фърги да не прави спънки на своя подопечен, тъй като голяма част от футболните треньори гледат да скатават своите футболисти и често правят проблеми, когато те са викани в националните отбори.