Автогол още в 69-ата секунда донесе победата на Манчестър Юнайтед над Реал Сосиедад в Шампионската лига. Успехът бе втори за Червените дяволи в групата и те са лидери в подреждането със 7 точки.

Всичко се реши още във втората минута. Уейн Руни навърза трима и стреля, топката се отклони в гредата, след което от тялото на Мартинес спря в мрежата на Клаудио Браво.

Този гол си остана и единствен до края. Хавиер Ернандес също се разписа, но попадението му бе отменено за засада. На два пъти играчите на Юнайтед удряха гредата, а и от Реал Сосиедад го направиха също толкова. Испанците остават без точка и без победа в Шампионската лига от 2003 г- насам.

 

 



Манчестър Юнайтед прие Реал Сосиедад като лидер в групата с четири точки, докато испанците нямаха още нищо в актива си. И двата отбора не се справяха добре в първенствата си. Юнайтед е на осмото място във Висшата лига, а Реал Сосиедад дори не е в първата половина на класирането.

Срещата бе първа в историята между двата отбора. За нея Юнайтед трябваше да се справя без звездата си Робин ван Перси. Холандецът въобще не беше в групата за мача. Той страдал от болки след последния мач и затова не беше в състава.

На неговото място на върха на атаката за Юнайтед започна Хавиер Ернандес. В центъра на защитата отново отсъстваха Фърдинанд и Видич. Валенсия, Гигс и Кагава също бяха титуляри в срещата.

Тя започна отлично за Юнайтед. Още след 69 секунди Червените дяволи поведоха. Уейн Руни преодоля трима съперници, стреля в гредата, а след това топката рикошира в Иниго Мартинес и спря в мрежата.

Това бе най-бързия гол в Шампионската лига за сезона и най-бързия автогол в историята на турнира въобще.

Руни продължи да бъде много активно и почти вкара втори гол след още 10 минути. Той стреля отлично от воле с левачката, но вратаря Клаудио Браво спаси.

Ветеранът Гигс, който играеше 147-ия си мач в турнира, направи отлично двойно с Руни. След това центрира към далечната греда, където Ернандес вкара във вратата, но имаше засада.

Де Хея също трябваше да се намесва и показва своите качества. Той изби топката над гредата след силен удар на Сеферович. Имаше и рикошет в Еванс, което направи спасяването още по-добро.

Следващият опит на Реал да вкара бе от фаул. Антоан Грисман стреля над стената, но уцели гредата.

След паузата Карлос Вела не успя да засече добро центриране от Грисман и тези положения явно стреснаха Юнайтед. Хората на Мойс тръгнаха напред.

Удар на Фил Джоунс с глава бе избит от вратаря Браво. След това Еванс едва не си вкара автогол при опит да изчисти центриране на Сеферович.

За втори път гредата спаси Юнайтед в 56-ата минута. Този път Де ла Бела стреля силно и топката рикошира в гредата.

Юнайтед също не спираше да пропуска. Валенсия имаше златен шанс да сложи край на интригата. Той обаче също уцели гредата.

После Валенсия свали топката с глава зад защитата за Руни, който от чиста позиция стреля много силно, но не уцели вратата. Вратарят на Реал Сосиедад Браво предотврати сигурен гол пет минути преди края. Чудесна атака изведе Руни отдясно и той центрира по земя към далечната греда, където Ашли Йънг вече виждаше как вкарва, когато вратаря с крак изби топката.

В крайна сметка Юнайтед спечели и има вече седем точки в актива си. По-радващо за Мойс е, че тима не допусна гол. Това се случи след като в последните 9 мача в Шампионската лига англичаните винаги инкасираха попадение.

МАНЧЕСТЪР ЮН - РЕАЛ СОСИЕДАД 1:0
1:0 Мартинес 2 авгогол

МАНЧЕСТЪР ЮН: Де Хея, Рафаел (57 Смолинг), Еванс, Джоунс, Евра, Валенсия, Карик, Гигс, Кагава, Руни, Ернандес (78 Йънг)

РЕАЛ С: Браво, Мартинес, Микел, Иниго, Де Ла Бела, Бергара, Сурутуса (73 Кастро), Прието (65 Пардо), Сеферович (72 Агирече), Грисман, Вела