Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Руни е оптимист, че с новите попълнения отборът ще се бори за трофеи през новия сезон. Този път англичанинът похвали холандското острие Мемфис Депай, наричайки го "фантастичен". Точно с това определение Руни описа и полузащитника Бастиан Швайнщайгер.

"Чувствам, че ние притежаваме точния отбор, за да се надяваме на успех през новия сезон. Смятам, че ни предстоят вълнуващи времена", каза Уейн Руни пред клубната телевизия на "червените дяволи".

"Все още е изминало много кратко време, откакто играем заедно, но аз смятам, че Мемфис Депай е фантастичен талант. Още работим върху определени неща на тренировките, за да се сработим колкото се може по-добре, за да постигнем по-добро разбирателство на терена, а това е важно."

"Винаги се играе трудно срещу Барселона, но ние сме много доволни от постигнатата победа и от начина, по който играхме в тази среща. Много млади футболисти се появиха за нашия отбор в последните 30 минути и се справиха наистина добре срещу един класен отбор. Това ще им даде голяма увереност."

"Наясно сме, че по време на лятната подготовка трябва да работим здраво, но е важно да го сторим, за да сме готови за новия сезон. По отношение на подготовката ни и мачовете, нямаше как да мине по-добре.В нашия отбор дойдоха нови играчи, които са много качествени. Сигурен съм, че те ще ни направят още по-силни през новия сезон."

"Всички останали момчета вече разбираме мениджъра по-добре. През първите два месеца от миналия сезон навярно ни беше малко трудно, но вече напълно разбираме какво изисква мениджърът от нас", добави Руни.