Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг не приема критиките за представянето на отбора си при победата срещу изпадащия Шефилд Юнайтед с 4:2 във Висшата лига. Нидерландецът настоява, че неговият тим напълно е контролирал мача, въпреки че на два пъти изоставаше в резултата.

Юнайтед имаше 72 процента притежание на топката и 25 удара към вратата, като с успеха сложи край на серия от четири мача без победа в шампионата.

"Имахме пълен контрол. Явно съм гледал различен мач, съжалявам. Два пъти изоставахме в резултата, така че говорим за два негативни аспекта  – единият е фокусът, а другият е дисциплината.

Но за останалото мисля, че контролирахме напълно събитията на терена. Отборът показа издръжливост. Не е лесно, когато губиш мача, но ние го обърнахме срещу компактен отбор. Надиграхме ги. Бяхме спокойни", коментира Тен Хаг.

Домакините сами си създадоха проблеми, като Богъл наказа грешка на вратаря Андре Онана и откри резултата в полза на гостите.

"Трябва да спрем тези грешки. Не можете да правите такива грешки на най-високо ниво, ако искате да постигнете целите си, ако искате да спечелите трофеи. Животът е много по-лесен, когато не правите такива грешки", каза още тен Хаг.

Треньорът похвали капитана Бруно Фернандеш за лидерските му качества, които помогнаха на Юнайтед да обърне мача. Португалецът се отличи с два гола и асистенция.

"Той показва, че е лидер на отбора. Но също и с неговата енергия, при прехода му и в двете фази, това е много важно. Той се опитва да насърчи отбора. Справя се много добре и ние сме много доволни от представянето и отношението му", каза тен Хаг.

Снимка: БГНЕС