Карло Анчелоти се доближава до Милан. Слуховете за завръщането на треньора на Реал Мадрид на „Сан Сиро“ започнаха преди две седмици и към днешна дата се смята, че тактикът със сигурност ще напусне испанския гранд след края на сезона. Милан пък не крие мераците си да върне Татко Карло в Милано и вече започна офанзива за това. Според медиите в Италия довечера Анчелоти ще вечеря с представители на „росонерите“ и ще преговаря за завръщането си в Милан.

Според „Гадзета дело Спорт“ следващите няколко часа ще бъдат решаващи за бъдещето на Анчелоти. Изданието съобщи още, че вечерята в Мадрид ще бъде с Ернесто Брондзети, който е трансферен експерт и  съветник на Милан.

Брондзети ще преговаря и с Реал Мадрид за прекратяването на договора с Анчелоти по взаимно съгласие, а италианецът би трябвало да получи и 3,5 млн. евро неустойка.

Очакванията в Милано са с Анчелоти да бъде поставено началото на изграждане на сериозен отбор, който с парите на евентуален инвеститор от Азия да се върне на върха в италианския и европейския футбол. Анчелоти ще получи договор за 4 години и ще получи сериозно средства за нови попълнения.

В Испания пък пишат, че утре Анчелоти ще се срещне с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес, за да дискутира бъдещето си.

В същото време вратарят на Милан Диего Лопес заяви, че той и съотборниците му ще бъдат доволни ако Анчелоти се завърне на „Сан Сиро“.

„Всички фенове на Милан и като цяло в света знаят колко добър треньор е Анчелоти. Съжалявам за сезона му в Мадрид. Но не искам да говоря повече по темата, защото уважавам изключително много Филипо Индзаги“, коментира Лопес.