Наполи надви Милан с 4:2 в голово шоу от втория кръг на италианския елит, което се проведе на стадион ''Сан Паоло'' в Неапол.

Домакините вече имат своя нов герой в лицето на Аркадиуш Милик, след като полякът се разписа два пъти в днешното голямо дерби от кръга и започна да се превръща в любимец на феновете.

Той бе точен в 18-ата и 33-ата минути и така неаполитанци взеха комфортен аванс, но в 51-ата и 55-ата минути Нианг и Сусо се разписаха за гостите и резултатът бе изравнен.

В 74-ата минута обаче Кайехон върна аванса на домакините. В 94-ата минута Романьоли си отбеляза автогол при опита си да изчисти една топка. 

Минута след това Куцка си издейства два жълти картона в рамките на минута - заради нарушение и реплика срещу съдията, като по този начин остави ''росонерите'' с човек по-мако.

В 87-ата минута и Нианг бе изгонен, след като направи уникална глупост и попречи на Рейна да изпълни аута си, а заради това получи втрои жълт и червен картон. 


Гостите от Милано имаха страхотен шанс за откриване на резултата още в 7-ата минута, след като Нианг намери непокрития Абате на далечната греда. Последният обаче направи непростим пропуск и прати топката встрани вратата, макар че ъгълът бе опразнен.

В 18-ата минута Мертенс насочи топката към далечната греда, но тя се отби в стълба. За радост на домакините Милик бе на точното място и от близка дистанция успя да довкара топката във вратата.

В 26-ата минута Донарума направи феноменално спасяване след удар на Мертенс, а малко след това отново белгиецът пробва късмета си, но и този път стражът на миланци бе перфектен.

Все пак Наполи удвои аванса си в 33-ата минута, след като Аркадиуш Милик вкара втория си гол в мача, след като по прекрасен начин засече топката с глава и я прати в далечния ъгъл.

В самия край на полувремето Гомес блокира решително топката и попрачи на Мертенс да вкара попадение.

Второто полувреме започна страхотно за Милан и в 50-ата минута Нианг върна интригата в мача, след като надбяга Хисай и навлезе в наказателното поле, а след това от малък ъгъл прати топката в далечния ъгъл на пазената от Пепе Рейна врата. 

Точно четири минути след това Сусо вкара спиращ дъха гол. Той отправи фамозен удар около дъгата и прати топката в сглобката след фантастичен удар с левия крак. Така гостите изравниха резултата. 

След изравнителния гол на Милан домакините отново натиснаха своя опонент в търсенето на попадение с което да си върнат аванса. 

Головите положения обаче станаха все по-голяма рядкост през следващите минути на терена. 

В 74-ата минута Кайехон се разписа за домакините и в крайна сметка реализира. Мертенс отправи много добър удар около границата на наказателното поле, а Донарума изби топката, но испанецът успя да я довкара във вратата.

Само две минути след това Куцка умишлено избута противников играч и получи жълт картон, а секунди след това получи и втори жълт, явно заради обида към съдията.

В 88-ата минута Нианг попречи на Рейна да изпълни аута си и получи втори жълт и червен картон. В 94-ата минута при опита си да изчисти една топка Романьоли си я вкара във вратата. 

НАПОЛИ - МИЛАН 4:2
1:0 Милик 18
2:0 Милик 33
2:1 Нианг 51
2:2 Сусо 55
3:2 Кайехон 74
4;2 Романьоли 94 автогол

НАПОЛИ: Рейна, Албиол, Кулибали, Хисай, Гулам, Хамшик, Алън, Жоржиньо, Мертенс, Кайехон, Милик

МИЛАН: Донарума, Абате, Де Шильо, Гомес, Романьоли, Монтоливо, Бонавентура, Куцка, Бака, Нианг, Сусо