Милан победи кошмара си Сасуоло с инфарктен обрат на "Сан Сиро"! "Росонерите" губеха с 1:3 след повече от час игра, но в последните двайсет минути се развихриха с три гола и спечели трите точки с 4:3. Ключова роля за обрата изиграха двете резерви на Винченцо Монтела Мбайе Нианг и юношата Мануеле Локатели.

Французинът изработи дузпа на Милан, с която Бака върна отбора в мача. Локатели пък заби впечатляващ гол с мощен шут от дъгата на наказателното поле. Победеното попадение пък вкара защитникът Габиел палета в 77-ата минута. С успеха Милан се нарежда на пето място в класирането, само на точка от втория Наполи и на пет от лидера Ювентус.


След тихо начало двата отбора си размениха по един от нищото. В 9-ата минута Бонавентура проби през центъра и стреля извън наказателното поле, а топката рикошира в съперник и излъга вратаря Консили - 1:0.

Само минута по-късно Сасуоло върна гола след брутална грешка в защитата на "росонерите". Абате подари топката на Политано, който нахлу в наказателното поле и пусна топката между краката на Донарума за 1:1. Гостите въобще не се стреснаха от ранните попадения и продължиха да играят със самочувствие на "Сан Сиро".

В 23-ата минута не бе зачетен гол Аджиапонг, който отбеляза с ръка и впоследствие получи жълт картон. Малко след това Донарума спаси далечен удар на Пелегрини от двайсетина метра. Сигурният до тогава страж на Милан можеше и да закопае своите.

След лошо поемане на топката Политано се докопа до топката, но бе съборен от вратаря и Донарума извади голям късмет, че реферът Марко Гуида не отсъди дузпа. В последните минути на полувремето тимът на Монтела натисна, но Бонавентура и Сусо не успяха да реализират своите шансове.

В края на първата част треньорът на Милан Винченцо Монтела бе изгонен от скамейката заради пререкания с рефера Гуида, който прекъсна обещаваща атака на "росонерите" с последния сигнал.

След почивката Милан натисна, за да търси второ, но вместо това получи такъв в своята врата. В 54-ата минута Ачерби се измъкна от засада и от няколко метра с воле заби топката в мрежата.

Само две минути  след това Милан бе в нокдаун! С двойно подаване Пелегрини нахлу в наказателното поле, финтира Гомес и остави безпомощен Донарума - 1:3.

Милан успя да се отърси от шока и никой на "Сан Сиро" не подозираше какво ще се случи до края на мача. В 68-ата минута влезлият като резерва Нианг бе съборен в наказателното поле и съдияат Гауди отсъди дузпа.

Зад топката застана Бака, хладнокръвно я прати в обратния ъгъл на плонжиралия Консили. Четири минути по-късно Милан изравни! След центиране от корнер топката бе избита, а на дъгата другата резерви Локатели с бомбен шут закова топката в горния десен ъгъл на Консили - 3:3!

В 77-ата минута "росонерите" стигнаха до пълния обрат - Габриел Палета заби с глава топката в мрежата и хвърли в делириум публиката на "Сан Сиро". Инфарктните минути на терена продължиха. Донарума направи невероятно спасяване след бомба на Политано.

До края на двубоя Милан запази преднината си и така постигнаха една от най-впечатляващите си победи на "Сан Сиро" през последните години.

Милан - Сасуоло 4:3

1:0 Бонавентура 9
1:1 Политано 10
1:2 Ачерби 54
1:3 Пелегрини 56
2:3 Бака 69-дузпа
3:3 Локатели 73
4:3 Палета 77

Милан: Донарума, Абате, Палета, Гомес, Де Шилио, Куцка, Монтоливо (60 - Локатели), Бонавентура, Сусо, Луис Адриано (46 - Нианг), Бака (83 - Поли)

Сасуоло: Консили, Пол Лирола, Антеи, Ачерби, Летшерт, Пелегрини (82 - Иемело), Манянели, Мацители (68 - Биондини), Политано, Аджапонг (78 - Рики), Дефрел