Защитникът на Милан Леонардо Бонучи е готов да се откаже от капитанската лента, съобщават едновременно Gazzetta dello Sport и La Repubblica.

Още след загубата с 0:2 от Сампдория, италианският национал е заявил пред съотборниците си, че ако той е проблемът, е готов да се откаже от отговорността. Бранителят е предложил на Рикардо Монтоливо отново да стане капитан, но халфът е дал отрицателен отговор.

След изненадващия си трансфер от Ювентус на "Сан Сиро" през лятото, Бонучи получи честта да носи лентата на "червено-черните". С екипа на Милан обаче той се представя много под познатото си високо ниво с "бианконерите" и е сред най-критикуваните футболисти за кризата в отбора.

При вчерашното равенство 0:0 с Дженоа у дома, Бонучи получи директен червен картон в 25-ата минута и ще пропусне гостуването на Киево в сряда и съботното дерби с бившия му тим Юве, което ще се играе в Милано.

След 9 кръга в Серия "А", Милан заема едва 11-то място с 13 точки, въпреки че през лятото бяха похарчени над 200 милиона евро за селекция.