Младежките национали на България по футбол чукнаха с 1:0 Армения в квалификационен мач за Евро 2017 в Полша. Единственото попадение вкара нападателят Юлиан Ненов, който се разписа след отбита топка от защитата на домакините при корнер. 

Победата, която не дойде никак лесно срещу аутсайдера в групата, спечелил само точка в досегашните си осем двубоя, бе от голямо значение за нашия състав, тъй като единствено трите точки запазваха шансове за класиране на европейското първенство догодина.

В момента изоставаме на 5 точки от лидера Дания и на 2 от втория Румъния, а до края на кампанията остават 2 мача. По регламент напред продължава победителят в групата, а 4-те най-добри втори отбора се изправят един срещу друг в баражи за последните две свободни места на турнира.

Интересно е да се отбележи, че цели седем от титулярите за българския отбор в тази среща бяха представители на един и същ клуб - ЦСКА-София. Става въпрос за Георги Китанов, Пламен Гълъбов, Лазар Марин, Никола Колев, Александър Георгиев, Кристиан Малинов и Кирил Десподов. 

Положенията преди почивката не бяха особено много, като повечето бяха пред вратата на "лъвчетата", но за наша радост не се увенчаха с успех. Кирил Десподов и Божидар Краев имаха шансове за българския отбор, но и те не успяха да намерят целта и в крайна сметка почивката дойде при нулево равенство. 

В началото на втората част се наложи и на българския вратар Георги Китанов да се намесва на два пъти и да опази статуквото от началото на двубоя. В крайна сметка в 80-ата минута България стигна до попадение чрез нападателя на Дунав Русе 2010 Юлиан Ненов. В тази ситуация Тони Тасев центрира от корнер, арменците изчистиха лошо и от границата на наказателното поле Ненов я прати в мрежата.


Armenia U21 - Bulgaria U21 0:1 by bukakkeland123

Армения- България 0:1

Голмайстор: Юлиан Ненов 81

Армения: Айвазов, Григорян, Карташян, Шахназарян, Хакоб Хакобян, Манучарян, Разван Хакобян, Айвазян (81- Петросян), Наири Минасян (74- Ховханисян), Аракелян, Симонян (74- Аветисян);

България: Георги Китанов, Александър Василев (76- Юлиан Ненов), Радослав Терзиев, Пламен Гълъбов, Лазар Марин, Никола Колев, Милен Гамаков, Божидар Краев (65- Серкан Юсеин), Александър Георгиев (57- Тони Тасев), Кристиан Малинов, Кирил Десподов.