Левски победи Локомотив Пловдив с 1:0 в друбой от 15-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "VIVACOM Арена Георги Аспарухов".

Футболистите на треньора Делио Роси успяха да стигнат до триумф, след като изиграха цяло второ полувреме с човек по-малко. Гостите от Пловдив пък имаха претенции за дузпа в края на мача, след като след меле в наказателното поле топката се отби в ръката на Холмар Ейолфсон.

След дози мач "сините" продължават да са на третото място с актив от 28 точки, с 3 по-малко от втория ЦСКА, който гостува утре на  първенеца Лудогорец.

Още във втората минута Сержиу Буш пропусна добра възможност, след като игра с глава при центриране на Жорди Гомес от фаул, но ударът му бе твърде слаб.

В 12-ата минута отново румънецът се размина с добро центриране на Милош Цветкович, пращайки топката в аут.

В 23-ата минута Симеон Райков центрира опасно от фаул в наказателното поле на Левски, но нито един играч на гостите не успя да играе с топката.

В 27-ата минута домакините отново демонстрираха заучено положение. Жорди Гомес подаде по земя към Габриел Обертан в наказателното поле, но ударът на французина бе блокиран от Памен Крумов.

В 38-ата минута Жорди Гомес откри резултата. Каталунецът изпълни великолепно пряк свободен удар от около 25 метра и прати топката във вратата на Мори Диао.

В 42-ата минута "сините" останаха с човек по-малко на терена. Иван Горанов остана последен в защитата и повали откъсващия се Димо Бакалов. Съдията Николай Йорданов отсъди нарушение и без да се замисля изгони юношата на Левски. В последвалия пряк свободен удар Симеон Райков стреля към вратата, но топката мина над напречната греда. Така първото полувреме завърши при резултат 1:0.

През втората част гостите се опитаха да се възползват от численото си превъзходство. Въпреки това, Левски бе близо до второ попадение в 50-ата минута. Обертан се възползва от  грешка в защитата на Локо, изстрелът на французина обаче бе блокиран от играч на гостите и топката излизе в корнер.

В 56-ата минута отново Сержиу Буш разочарова сините фенове. Румънецът излезе сам срещу Диао, но с много слаб удар прати топката в ръцете на стража.

В 66-ата минута Обертан изведе Жерсон Кабрал сам срещу Диао, но и холандецът не успя да преодолее вратаря на Локомотив. Стражът се намеси майсторски и изби с крак удара на нападателя на Левски.

В 71-ата минута Буш направи пореден сериозен пропуск. Румънецът стреля покрай излезлия неразчетено вратар на Локо, но не успя да уцели празната врата.

В 77-ата минута Жорди Гомес отново си опита късмета от пряк свободен удар, но този път халфът прати топката в ръцете на Диао. 

В добавеното време на срещата Дани Кики центрира в наказателното поле на Левски, получи се разбъркване, при което топката срещна ръката на Холмар Ейолфсон, но реферът не отсъди дузпа и беше нападнат от футболистите на Локомотив.

Левски - Локомотив Пловдив 1:0

Голмайстор: Жорди Гомес (38)

Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Жерсон Кабрал (Ивайло Найденов 81'), Жорди Гомес, Васил Панайотов, Роман Прохазка, Габриел Обертан, Сержиу Буш
Треньор: Делио Роси

Локомотив Пловдив: Мори Диао, Пламен Крумов, Димитър Везалов, Пламен Николов, Муса Мохамед, Пауло Серджо (Димитър Велковски 76'), Раян Фрикеш, Парвиз Умарбаев (Дани Кики 61'), Дино Мартинович, Димо Бакалов, Симеон Райков (Веселин Марчев 57')
Треньор: Бруно Акрапович

София, стадион "VIVACOM Арена Георги Аспарухов
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Муса Мохамед, Дани Кики, Раян Фрикеш (Локо Пд); Милош Цветкович (Левски)
Червени картони: Иван Горанов (Левски)