Наполи - Интер, четвъртфинал за купата на Италия, "Стадио Сан Паоло", Неапол, 21:45 часа българско време

Прогноза на Gol.bg:

Футболистите на Наполи са решени да зарадват феновете си на своя "Стадио Сан Паоло" с нова победа през този шампионат и то не срещу кого да е, а срещу шампиона Интер. В последния кръг на Серия "А" неаполитанците надделяха с 2:0 при гостуването си на Бари и се изкачиха на втора позиция в класирането, на четири точки зад временния водач Милан.

Интер пък допусна първа загуба под ръководството на новия си треньор Леонардо след поражението с 1:3 като гост на Удинезе.

И двата отбора със сигурност искат да продължат напред и никой не отписва турнира за купата на Италия. Въпреки това е възможно двамата треньори да прибегнат до няколко промени. Медиите в Италия смятат, че Леонардо може да реши да заложи и на Марига и Коутиньо като титуляри. Кордоба, Киву и Станкович обаче са наказани за първенството и със сигурност ще играят.

Валтер Мадзари пък може да даде шанс на Хосе Ернесто Соса, ако играта на някои от нападателите не потръгне.

Любопитна е тенденцията в сблъсъците между двата тима - в последните десет мача помежду им неизменно домакинът печели двубоите си, като единственото изключение е срещата Наполи - Интер от 14 февруари миналата година, който завърши наравно 0:0.

Вероятни състави:

Наполи: Де Санктис, Кампаняро, Канаваро, Ароника, Маджо, Гаргано, Пациенца, Сунига, Хамшик, Лавеци, Кавани

Резерви: Джианело, Крибари, Сантакроче, Йебда, Досена, Соса, Думитру

Интер: Кастелаци, Майкон, Лусио, Кордоба, Киву, Санети, Камбиасо, Тиаго Мота, Станкович, Пандев, Ето'о

Резерви: Орландони, Матераци, Сантон, Ранокия, Марига, Коутиньо, Биабиани

Прогноза: Наполи - Интер 3:2