Футболистът на Реал Мадрид Марсело Виейра да Силва Жуниор или известен просто Марсело, получи испански паспорт, след като днес преди обед изпълни необходимите процедури и вече няма да заема мястото на чужденец в отбора.

„Това е специален ден за мен и голяма стъпка в живота ми. Доволен съм, защото исках това да се случи още от идването си в тук” сподели бразилецът.

При това положение единствено аржентинецът Анхел ди Мария продължава да заема място на чужденец в състава и столичани спокойно могат да привлекат Неймар или друг играч извън ЕС.

Самият Марсело впечатли през последния сезон с представянето си е се превърна в една от най-важните фигури във формацията на Жозе Моуриньо.

Изполван като защитник и крило по левия фланг, той записа 5 гола и 7 асистенции в 50 мача в които игра, като очакванията са да бъде използван повече в предни позиции през следващата кампанията.

23-годишният играч пристигна на „Бернабеу” през зимата на 2007 година от Флуминензе и вече е в Реал 4 години и половина, като за този период изигра 165 двубоя, в които реализира 13 гола и даде 22 голови подавания.