С гол в 93-та минута ЦСКА Москва измъкна драматично равенство 1:1 в първи осминафинален мач срещу Реал Мадрид от Шампионската Лига, игран на стадион "Лужники".

Кристияно Роналдо откри резултата в средата на първото полувреме, а след почивката на два пъти пропусна да вкара още едно попадение. Домакините се възползваха от това и в допълнителното време шведът Понтус Вернблум изравни от статично положение.

Като цяло обаче мачът бе разочароващ за зрителите, тъй като се изигра в доста бавно темпо, а головите положения бяха рядкост.

Частично оправдание за това бе типичното студеното време в Москва, както и липсата на игрова практика от домакините, които все още не са започнали първенството.

Така домакините останаха непобедени и в 6-я си мач срещу испански състав и запазиха интригата за реванша след 2 седмици в Мадрид.






Първото опасно положение бе в полза на домакините, когато Щеников проби по крилото, от аутлинията центрира назад и Алан Дзагоев засече от въздуха, но бе неточен.

В 15-та минута мадридчани получиха неприятен удар, тъй като Карим Бензема получи контузия и трябваше да бъде заменен от Гонсало Игуаин.

И аржентинецът можеше да се прояви почти веднага. В 17-та минута след бърза атака на едно докосване Игуаин бе изведен на стрелкова позиция и шутира от границата на наказателното поле по земя. Чепчугов се хвърли и спаси с една ръка, а след това се намеси още по-добре при добавката от упор на Сами Кедира.

Мачът продължи да е доста статичен и без опасни атаки. В 28-та минута обаче грешка в защитата на домакините бе наказана от Кристияно Роналдо. Центриране в наказателното поле бе изчистено от Зоран Тошич на пътя на Роналдо и той с остър диагонален удар заби топката под плонжа на вратаря.

Малко след това при контраатака Роналдо имаше възможност да асистира към съотборник, но центрирането му по земя бе неточно.

До края на полувремето двата отбора отново свалиха оборотите и нямаше повече голови положения.

Пет минути след почивката Реал имаше добра възможност, когато Роналдо изведе Кайехон на стрелкова позиция, но испанецът не успя да нанесе плътен удар. Само две минути след това отново Роналдо и Кайехон комбинираха около аутлинията в наказателното поле и младото крило на Реал технично финтира двама защитници, но от малък ъгъл нямаше как да преодолее вратаря.

В 62-та минута и домакините имаха опасна атака, но Муса пропусна шанса за решително извеждащо подаване и вместо това отправи лек удар, който не затрудни Касияс.

Четвърт час преди края Серхио Рамос засече с глава центриране от корнер в очертанията на вратата, но Чепчугов спокойно улови.

В следващата атака Роналдо пропусна страхотно положение, след като бе изведен зад защитата и заобиколи вратаря, но след това ударът му от малък ъгъл бе избит от Чепчугов в корнер.

В 84-та минута португалецът имаше ново чудесно положение, когато извеждащ пас към Кака бе пресечен от защитник но дойде в краката на Роналдо и той отправи бърз удар по земя от петнайсетина метра, но покрай вратата.

Времето изтичаше и по всичко изглеждаше, че Реал ще спечели рутинна победа, тъй като домакините изобщо не застрашаваха вратата на Касияс. В допълнителното време обаче падна изравнителен гол като гръм от ясно небе. След центриране от фаул топката не бе изчистена добре от защитата на испанците и дойде на волето на Верблум, който от 5-6 метра я засече в мрежата.


ЦСКА - Реал Мадрид 1:1


0:1 Роналдо 29
1:1 Верблум 93


ЦСКА: Чепчугов, Игнашевич, Алексей Березуцки, Василий Березуцки, Щеников, Вернблум, Дзагоев, Муса (65 Олисе), Тошич (82 Нецид), Алдонин (68 Хонда), Думбиа

Реал Мадрид: Касияс, Коентрао, Пепе, Рамос, Арбелоа, Чаби Алонсо, Кедира, Йозил (85 Албиол), Кайехон (75 Кака), Бензема (15 Игуаин), Роналдо