Икер Касияс ще направи официалния си дебют за сезона на 17 септември, когато Реал Мадрид ще гостува на Галатасарай в Истанбул в първия си двубой от Шампионската лига.

Вестник „Марка“ пише, че треньорът Карло Анчелоти най-накрая е взел решение относно вратарския пост и как да използва двамата си основни играчи на тази позция.

Италианецът е решил да залага на Свети Икер за мачовете в Европа, както и на двубоите за Купата на Краля, а Диего Лопес ще запази титулярното си място в срещите от първенството.

По този начин Карлето е на мнение, че ще може да разполага с двама солидни вратари и ще ги поддържа в добра форма. Все пак Касияс едва ли ще бъде доволен от перспективата да бъде под рамката едва в 8 мача до Коледа.

От друга страна присъствието на Икер в мачовете от Шампионската лига трябва да му върне увереността, тъй като това е турнир, който Реал бе съмнение ще опита да спечели.

Испанският национал няма официален двубой от януари, като дори и треньорската смяна не му помогна да си върне позицията. Говореше се дори, че той може да напусне, но както се очакваше това не се случи. През зимата обаче ситуацията може и да се промени.