Пореден епизод от сагата със звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо се задава. Според Mundo Deportivo европейският клубен шампион Реал Мадрид подготвя неустоима оферта към "мърсисайдци" за бразилския национал.

"Кралският клуб" е започнал първоначални преговори за 25-годишния халф по изрично настояване на треньора Зинедин Зидан. Евентуална сделка ще се състои през лятото и цената на Коутиньо едва ли ще бъде под 150 милиона евро.

Зизу иска на всяка цена да засили конкуренцията на "Сантяго Бернабеу", защото след напускането на Пепе, Хамес Родригес и Алваро Мората няма равностойна скамейка. Именно заради това Реал в момента изглежда като изцеден и за първи път от 2,5 години загуби два поредни мача1:2 от Жирона в Ла Лига и 1:3 от Тотнъм в Шампионска лига.

За капак ключови футболисти като Дани Карвахал и Гарет Бейл са с проблеми, а с контузии вече бяха Марсело, Тео Ернандес, Тони Кроос и т.н. В началото на сезона пък Кристиано Роналдо не игра в пет мача поради наказание.

Всички тези фактори са накарали Зидан да поиска от ръководството да бъдат привлечени известни имена. Сериозен интерес към Коутиньо проявяват още Барселона и ПСЖ. Ливърпул отхвърли няколко мултимилионни оферти от каталунците за звездата си, въпреки че самият футболист искаше да премине на "Камп Ноу".

През зимата латиноса подписа нов договор с "мърсисайдци" за 5,5 години, а през този сезон има 9 мача, в които е вкарал 4 гола и е дал 3 асистенции.