Треньорът на Рома Лучано Спалети заяви, че партито на Франческо Тоти за 40-тия му рожден ден е мотивирал съотборниците му. “Вълците” бяха преобразени и разбиха с 4:0 румънския шампион Астра в Лига Европа. 

“Играхме на много високо ниво, бяхме концентрирани, агресивно и показахме красива игра. Няма от какво да се оплача. В нашия състав е Богдан Лобонт и го използвах да ми разкаже за Астра и да четем румънски вестници, за да разберем в какъв състав могат да играят те. 

Той ни каза, че румънците си мислят, че ние ще сме махмурлии след партито на Франческо Тоти, така че аз използвах това за мотивация на отбора. На тренировката преди мача момчетата изглеждаха решени. 

Мисля, че за нас е най-добре да усъвършенстваме тактиката, която вече налагаме, а не да внедряваме нова. Отборът досега обаче се представяше под потенциала си. 

Жерсон ми напомня на Симоне Перота. Той е бърз, разполага с остър ум, подава добре, но отстъпва в дефанзивен план. Мисля, че на него все още му липсва увереност. Той трябва да си извоюва титулярното място”, каза Спалети.