Рома продължава с отличната си серия през февруари и записа пета победа в пети мач, след като надделя с 4:1 над Торино у дома в среща от 25-ия кръг на Серия "А".

Пореден силен двубой за римляните изигра Един Джеко, който през първото полувреме се отличи с гол и асистенция към Мохамед Салах. По този начин босненският национал отново се изравни с Гонсало Игуаин (Ювентус) на върха в голмайсторската листа с по 19 точни изстрела.

След почивката Леонардо Паредес вкара фамозен гол за 3:0, а в края Макси Лопес също се разписа. Крайното 4:1 оформи Раджа Наинголан след асистенция на Франческо Тоти. С успеха Рома събра 56 точки и си върна 2-то място, но на 7 т. зад шампиона и лидер Ювентус. Торино пък остават на 9-та позиция с 35 т.

Интересното беше, че домакините започнаха мача без нито един италианец в стартовия си състав, докато за гостите играха Фалке и Итурбе (като резерва), които са преотстъпени на отбора именно от "Олимпико".


Мачът във Вечния град започна на много високо темпо и Рома пропиля златен шанс за гол още в 4-ата минута. След центриране от корнер Джеко свали към непокрития Жезус, който от непосредствена близост прати топката над горната греда.

От своя страна "биковете" не бяха грам притеснени от отличната форма на римляните в последно време и атакуваха смело, но проблемът беше завършващият удар, който въобще липсваше.

След 10 минути игра обаче Джеко попари устрема на Торино с дежурния си гол, който падна след двойно подаване с Наинголан. Босненският стрелец получи пред линията на дъгата, пред него имаше двама бранители, но това не му попречи с бомбен удар да матира Харт за 1:0!

Попадението подейства вдъхновяващо за "вълците" и малко след него Наинголан засече от воле, но този път вратарят на гостите спаси. След четвърт час игра Джеко стреля от малък ъгъл право в ръцете на Харт.

В 17-ата минута Рома нанесе втория си удар в мача. Тогава Джеко с глава върна към Салах, който беше оставен абсолютно сам и египетската звезда с истински снаряд не остави шансове на Харт за 2:0! 180 секунди по-късно африканецът можеше отново да се разпише, но тупалката му срещна страничния стълб.

5 минути преди края на полувремето Торино можеше да се върне в срещата след изстрел на Дзапакоста, който обаче профуча покрай целта. В 51-ата минута Джеко се размина на косъм с 20-ти гол от началото на сезона в първенството. Той беше оставен сам пред вратарското поле, овладя на гърди, но шутът му беше по-висок от нужното. Секунди след това нов удар на нападателя излезе в аут.

В 65-ата минута Рома все пак стигна до трети гол. Тогава Паредес засече от воле извън наказателното поле и едва не скъса мрежата за 3:0! Четвърт час преди края Джеко пропусна нов шанс да се разпише, след като не уцели вратата след далечен удар. В 83-ата минута току-що появилият се в игра Тоти можеше да вдигне на крака "Олимпико", но изстрелът му от движение излезе в аут.

5 минути преди края резервата Макси Лопес вкара с шут в далечния ъгъл за 1:3, а в продължението и Наинголан вкара след пас на Тоти за радост на тифозите на Рома. Белгиецът беше точен след мощен удар, с който не остави шансове на Харт.

Рома – Торино 4:1

Голмайстори: 1:0 Джеко (10), 2:0 Салах (17), 3:0 Паредес (37), 3:1 Лопес (85), 4:1 Наинголан (90+2)

Рома: Счесни, Жесус, Фацио, Манолас (73-Вермаелен), Емерсон, Строотман (82-Тоти), Паредес, Перес, Салах, Наинголан, Джеко (89-Пероти)
Треньор: Лучано Спалети

Торино: Харт, Барека, Морети, Де Силвестри, Дзапакоста, Бенаси (70-Бойе), Лукич, Базели, Фалке (58-Итурбе), Ляич (79-Лопес), Белоти
Треньор: Синиша Михайлович

Рим, ст.: "Олимпико"
Съдия: М. Гуида
Жълти картони: Лукич, Бенаси (Торино)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Ubt7U2UEt4w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>