Кайрън Уилсън е първият ¼-финалист на световното първенство по снукър, поднасяйки една от големите изненади в турнира.

25-годишният англичанин елиминира първенеца на света за 2015 година Стюърт Бингъм с 13-10 фрейма и за място на полуфиналите очаква Марк Алън или Джон Хигинс.

Уилсън направи светкавичен старт, повеждайки с 5-0 фрейма и в точките на шестата партия, но постепенно Бинго стопи пасива си и в края на първите две сесии изоставаше с по два фрейма.

При доиграването разликата стана 10-9 за Уилсън, но по-младият от двамата британци демонстрира здрави нерви и отвори разлика от три партии. Стюърт отвърна с брейк от 80, но в оказалата се последна партия в мача сбърка две лесни топки. Все пак утешителната награда за Бингъм е, че към момента неговият сенчъри брейк от 137 точки е най-голямата серия на турнира.

Световният №3 Бингъм е второто голямо име, което стяга куфарите рано-рано в Шефийлд. Както е известно, още в първи кръг отпадна световният №2 и фаворит на повечето букмейкъри Джъд Тръмп.

В друг мач от осминафиналите в шефийлдския театър „Крусибъл” Динг Джънхуей води на Лян Уенбо с 9-7 в изцяло китайския сблъсък.