Голямата надежда на България за третиш златен медал на световното първенство по борба в турския град Истанбул Михаил Ганев постигна втора, изключителна победа на шампионата на планетата.

Българският състезател надигра турчина Сердар Бьоке, който бе мощно подкрепян от публиката в залата, но и това не го спаси срещу световния шампион.

Двамата борци си оспорваха победата на елиминациите на категория до 84 килограма,като победата на българина го доближи още повече до спечелването на пета олимпийска квота за родната борба.

Припомняме, че световният шампион започна схватките в Истанбул с успех срещу унгареца Ищван Вереб. В схватка от осминафиланите Ганев ще играе срещу Алиреза Гударзи от Иран, а след това може евентуално да срещне победителя от мача между Шариф Шарифов от Азербайджан и Ермек Байдашов от Казахстан.

В категория до 96 килограма Красимир Кочев загуби категорично още първата си схватка след 0:2 части (0:3, 0:5) срещу Джейкъб Вернер от САЩ. Американецът трябва да стигне до финал, за да изтегли Кочев до репешажите и евентуално до битка за бронз.

На репешажи се надява и Владимир Дубов, който подобно на Кочев почиваше в първия кръг. Българинът в категория до 60 килограма отстъпи неочаквано на елиминациите от японеца Кен Юмото.