Новото попълнение на лондонския Тотнъм Емануел Адебайор се надява, че ще може да помогне на отбора отново да играе в групите на Шампионската лига.

Той призова феновете на столичния английски тим да забравят времената, в който той бележеше голове за кръвния враг Арсенал.

Тогоанецът акостира на "Уайт Харт Лейн" под наем за целия нов сезон във Висшата лига от състава на Манчестър Сити и се очаква да играе важна роля в състава на Хари Реднап за новата кампания.


Трансферът на Ману в лондонския клуб обаче предизвика доста остри реакции от страна на някои от по-крайните привърженици на Спърс. Има фенове на лондонския клуб, които никога не са крили своя неприязъм към нападателя.

"Определено мога да кажа, че трябваше да бъда много силен, за да дойда в Тотнъм при положение, че играх три години и половина за кръвния враг на клуба - Арсенал", коментира Адебайор пред клубната  телевизия.

"Всичко, което искам, е да играя редовно и да мога да се забавлявам на терена. Ще се опитам да помогна на Спърс с головете си да влезе отново в Шампионската лига", добави тогоанецът.

"За мен миналото няма значение, гледам само в бъдещето. В момента съм футболист на Тотнъм и се радвам, че имам възможността да играя за този отбор", каза още той.

"Тотнъм винаги е бил добър клуб. Когато получих предложение да премина в клуба и да му помогна да се върне там, където му е мястото, просто приех", завърши Адебайор.