Халфът на Тотнъм Муса Дембеле призова отборът му да бъде концентриран и в мачовете срещу на пръв поглед по слаби отбори.

Вчера Шпорите бяха неприятно изненадани и паднаха с 0:3 у дома от Уест Хям. Чуковете бяха без гол навън и в дъното на класирането, но постигнаха забележителен успех. При триумф Тотнъм щеше да се изравни с Арсенал и Ливърпул на върха в класирането, но сега остана на 3 точки зад тях.

„Ако искаме да бъдем в Топ 4 трябва да можем да печелим такива срещи. Ясно е, че когато един тим иска да бъде шампион или да играе основна роля в първенството, е необходимо да печели подобни двубои“ заяви Дембеле.

„Срещите с по-малките отбори са от огромно значение. Наистина като мотивация е по-лесно да се изправим срещу големите състави, но искаме да сме топ-тим, тогава трябва да се пределно концентрирани и в такива мачове. Всичко е въпрос на психология. Необходимо е да побеждаваме и всеки в отбора да знае, че ще има шанс за изява, защото сезонът е наистина много дълъг и труден“ добави той.

Тотнъм се смъкна на 6-о място в подреждането, а след паузата за международните мачове ще гостува на Астън Вила, а в последния си мач за месеца ще бъде домакин на Хъл Сити. Между двата двубоя обаче му предстои визита на Шериф в Лига Европа.