Англия и Германия си врътнаха миролюбиво 0:0 в контрола играна на митичния "Уембли". Проверката бе част от подготовката на двата отбора за Мондиал 2018, където англичани и германци са считани за едни от фаворитите за титлата.

И двамата мениджъри дадоха шанс за изява на някои от по-неизвестните си играчи, което естествено се отрази на играта.

Като цяло срещата предложи здрава битка, с любопитни голови положения и в крайна сметка се получи нулево равенство.

Трябва да се отбележи все пак, че гостите от Германия бяха по-активни и заслужаваха повече победата, но изпуснаха невероятни шансове за пълен успех.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=ab703ed2d4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Срещата на "Уембли" започна с шанс за домакините, след като Джейми Варди проби отляво и центрира остро в наказателното поле, кадето обаче Киърън Трипиър стреля от външната страна на мрежата.

Отговорът на гостите бе греда на Сане. В 20-ата минута звездата на Ман Сити стреля страхотно от дистанция, но прати топката в гредата.

Малко по-късно Германия стигна до ново положение, но този път последователно Вернер и Сане изпуснаха уникални шансове. Към края на полувремето с нов пропуск се отчете Вернер, а за Англия не успя да вкара Ейбрахам.

Второто полувреме започна с шанс за домакините. Отново Варди се освободи хитро от защитата на Германия и стреля мощно, но Тер Стеген показа класа и спаси.

Последваха спокойни минути, в които действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

През това второ полувреме темпото на игра сериозно падна, като двата отбора трудно достигаха до сериозни положения. Така Англия и Германия не успяха да си вкарат и си врътнаха 0:0.

Англия - Германия 0:0

Англия: Пикфорд; Джоунс (25 - Джо Гомес), Стоунс, Магуайър; Трипиър (72 - Уолкър), Ливърмор (86 - Корк), Дайър, Лофтъс-Чийк, Роуз (71 - Бертранд); Варди, Ейбрахам (60 - Рашфорд)

Германия: Тер Стеген; Гинтер, Хумелс, Рюдигер; Кимих, Гюндоган, Йозил, Халстенберг; Дракслер (67 - Джан), Вернер (73 - Сандро Вагнер), Сане (87 - Брант)