Още по темата

 

Стотици фенове, съотборници и приятели се взеха днес последно сбогом с Аян Садъков. 

Легендарният футболист на Локомотив Пловдив и националния отбор на България издъхна в събота на 55 години от тежката болест амиотрофична латерална склероза. 

Церемонията се състоя на стадион "Локомотив" в пловдивския парк Лаута, където бе положен ковчегът с тленните му останки, а близките му приемаха съболезнования. Да отдадат своята почит към големия футболист и човек Аян Садъков дойдоха ръководителите на Локомотив и играчите от мъжкия тим, негови съотборници и легенди на "смърфовете", водени от Георги Василев-Гочо и Христо Колев-Бащата. 

Последно сбогом с него си взеха Областният управител на Пловдив Здравко Димитров, вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов, големите футболисти Наско Сираков, Динко Дерменджиев, Петър Зехтински, много фенове и негови приятели. 

Всички бяха единодушни, че България загуби един много голям футболист и човек. Ковчегът с тленните останки на Аян Садъков беше отрупан с венци и цветя, а голяма част от присъстващите не успяха да сдържат сълзите си от мъка но непрежалимата загуба.