Този сезон започна с един фундаментален въпрос дали ЦСКА и Левски ще бутнат Лудогорец от трона.  До голяма степен можеше да се предвиди спада при Лудогорец, който в крайна сметка се случи и отборът тръгна надолу. 

От своя страна и „сините“, и „червените“ имаха финансова стабилност и даваха заявка, че ще са много по-близо до шампионите. За жалост това не се получи и не мисля, че вината е в Лудогорец. Смятам, че Левски и ЦСКА на грешно място търсят причините за сегашното статукво, което се е оформило. 

Те преди всичко отдават ситуацията на организацията на Лудогорец. Говоря за онази, лошата организация - тази, която касае нещата на тихия фронт. Нея може би я има, но не това е причината за неуспешните опити на ЦСКА и Левски да достигнат Лудогорец. 

Те много гръмко обясняват, че разградчани правят всичко възможно да са първи, но самите те не правят достатъчно, за да изместят „орлите“. И сега се вижда, че макар дистанцията между тях да не е много голяма, все пак го има. 

За Лудогорец бих казал, че спадът е логичен. Футболистите им от основната ос - Моци, Дяков, Марселиньо и Кешеру, дали заради годините, дали заради пресищането от успехи, лека полека отслабват. И това е нормално. Все пак очаквам да останат водещото ядро на отбора и през пролетта, но лека полека да им се търсят заместници. 

На ЦСКА основният проблем са им чужденците. Прави ми впечатление, че този отбор го носят на гърба си българските играчи. На другите не мога да им запомня имената. 

При Левски след смяната на треньора се очакваше голяма промяна, но се вижда, че там проблемът не е бил само Делио Роси. Левски е хаотичен отбор и новият треньор също не успя да овладее хаоса. Явно имат проблеми в тренировъчния процес, в постройката, в мотивацията на футболистите. 

От замесените в борбата за четвъртото място смятам, че Ботев е по-стойностен отбор от Берое. За пролетта смятам, че Лудогорец много трудно може да бъде свален от върха. Това може да се случи само при някакъв голям катаклизъм вътре в клуба. 

За да се оправят нещата в Левски, трябва да има повече български футболисти. Публиката им е зажадняла за успехи. През есента се видя, че малко да потръгне и да се надигне отбора, да започна да побеждава и стадионът се пълни. Но в Левски гледаме един и същ филм много години. 

ЦСКА ще притесни Лудогорец за първото място, но пък те имат проблеми в директните мачове с тях. Лошото е, че повечето играчи, които ми харесаха през есента са много възрастни - Георги Петков, Мартин Камбуров, Георги Илиев. От по-младите бих отличил Тодор Неделев, Кирил Десподов и Валентин Антов.

Стефан Грозданов за в-к „Меридиан мач“