Верея (Стара Загора) ще обжалва наказанието, наложено от Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз (БФС), обяви клубният президент Християн Първанов. Както е известно, отборът беше изваден от Първа лига заради получени множество сигнали от Европейската футболна асоциация (УЕФА) за опити за манипулиране на мачове.

"Наехме адвокатска кантора, която ще поиска днес или утре документите, за да обжалваме. Трябва да преценим дали има смисъл от това обжалване и какъв може да бъде крайният резултат. Не съм запознат в детайли с правилника на футболния съюз", заяви той.

"Китайски партньори нямаме и никога не сме имали. Това са слухове. Има разследване от прокуратурата и ни бяха изпратени четири имена, за които бяхме попитани дали познаваме. Това не е така. Бизнес партньори не сме имали, имахме футболисти и треньор, докарани от мениджърска компания", добави президентът на Верея на пресконференция.

"Ние научихме от медиите и преди това не сме знаели (за такива връзки). Не знаем колко са сигналите, на нас никой не ни ги е показал. Бяхме и глобени с 5 хиляди лева за нещо, което не знаем", продължи той.

"Митичните инвеститори според мен са легенда на журналистите. Гледах интервю на г-н Демирев, който шикалкавеше за инвеститори и собственици. Финансирането винаги е било от наши фирми, спонсори и партньори", добави Първанов.