Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков се пошегува, че съдиите трябва да си скрият телефоните два дни преди мач, за да не бъдат притискани.

Сливналията говори пред репортерите в Бояна след края на срещата с вътрешния министър Младен Маринов.  Героят от САЩ '94 заяви, че е доволен от показаното от реферите в първия кръг на Efbet Лига и призова критиката към тях да бъде градивна. 

"След първия кръг мисля, че би следвало да бъдем доволни от съдиите. Не може всичко да е перфектно, но искам ако има критика, тя да е градивна. Ако искаме да имаме футбол, всички трябва да милеем за него. Моля ви да си останем на темата", заяви Лечков.

"Надграждаме след срещата с премиера, която се проведе наскоро. Трябва да бъдем точни, да гледаме в една посока. Аз обичам да разведрявам обстановката. Лесно е - предлагам съдиите да си скрият телефоните два дни преди мача и никой няма да ги притеснява и притиска."

"Само се говори за притискане, това не е сериозно. Знаете абсолютно всички много добре по какъв начин се притиска, как се заплашват. Тази среща беше предварително уговорена с министъра. Това, че хакери са хакнали сайта на НАП е ново, от вчера е, нали така. Тази среща беше уговорена преди една седмица и няма нищо лошо."

"Няма проблем, срещаме разбиране от страна на премиера и министъра на спорта. В тази насока трябва да се разсъждава. Не съм чул нито един съдия да е подкупен. Все едно, че става въпрос за вас, по-добре изключете камерите."

"Вие не сте ли били заплашвани? Нали сте били заплашвани? Някои ваши колеги са били заплашвани. Има си някакъв ред, дай боже да не се стига дотам. Нека оставим създаденият ред да си функционира по съответния начин", добави Лечков пред журналистите.