В последния кръг от есенния дял в шампионата един срещу друг се изправят два от отборите с претенции за Топ 6 - Черно море и Арда (Кърджали).

В момента те са разделяни само от една точка в полза на варненци. Съставът на Илиан Илиев е в добра форма и взе 7 точки в най-скорошните си три мача. "Моряците" победиха Славия и Ботев (Враца), след което стигнаха до престижно равенство при визитата на Лудогорец. 

Арда също се представя стабилно през последния месец, като загуби единствено от ЦСКА-София за Купата на България.

Отборът на Стамен Белчев срещна "червените" и в първенството, като двубоят завърши 0:0. Това беше един от 4-те поредни шампионатни мача без допуснат гол за Арда. Ако спечелят на "Тича", новаците могат да се изкачат дори на пето място предвид тежкото домакинство на Славия срещу Лудогорец.

В групата на Черно море не попадна Аристоте Н'Донгала. Той е здрав, а причината Илиан Илиев да се откаже от услугите му е отказът на конгоанеца да поднови договора си. Мирослав Енчев е контузен, Илиан Илиев-младши е болен, а Димитриос Хантакиас ще пропусне мача заради наказание. Васил Панайотов и Цветомир Панов ще се завърнат в титулярния състав. 

Извън 18-те на Арда остана невъзстановеният Конър Рандъл. Аут е и Илиша Сам, който претърпя операция миналата седмица. Михаил Аалександров още не е готов за игра и дебютът му се отлага за втория полусезон. Срещу Черно море атаката ще води Радослав Василев, а Спас Делев и Иван Коконов ще действат по двата фланга.

"Чака ни тежък мач срещу добър отбор. Черно море играе доста силно напоследък. Залагат на дисциплината. Ще стане оспорван двубой. Това ще е тест да видим докъде сме стигнали. Дано да продължим с добрите резултати в първенството и в тази среща на един негостоприемен стадион", коментира Белчев пред "Тема Спорт".

В първия мач помежду си Черно море и Арда направиха нулево равенство. 

efbet Лига - 20 кръг:

ЧЕРНО МОРЕ - АРДА (КЪРДЖАЛИ)

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Митрович; Панов, Станчев, Димов, Актау; Панайотов, Андраде; Кардосо, Родриго, М. Минчев; И. Иса
Старши треньор: И. Илиев

АРДА (4-2-3-1): Караджов; Д. Лозев, Гаич, Хасани, Леони; Мартинов, Сидоел; С. Делев, Ховсепян, И. Коконов; Р. Василев 
Старши треньор: С. Белчев