Преди да започна, бих искал да поясня че съм цесекар откакто се помня - баща ми е бивш играч на клуба, така че много добре знам какво значи идеята ЦСКА.

И така, трагичната ера на боклукчйите от “Титан“ вече е в миналото. Тайнственият англичанин Лоурънс Дейвис взе клуба, въпреки че дефакто властта е в ръцете на двамата Александровци - Тодоров и Томов. Лупи отново намери начин да се промъкне през незнайна дупка, за да се върне в ЦСКА, за наше съжаление.

И въпреки тези промени, ЦСКА отново е тръгнал наникъде, и бъдещето хич не изглежда розово.

Стойчо Младенов се завърна начело на отбора, за сетен път. И отново започна постарому, а именно с докарването на незнайни бразилци от португалското първенство (Бруно Морейра и Ревсон) които даже вече са и неизменни... резерви, а взимат 12 596 лв. нетно на месец.

29-годишният сърбин Милиславлевич, натирен от Лудогорец защото просто не става, беше приютен срещу “скромните“ 10 366 лв. на месец. “Македонският войн“ Кировски пък се подписва също срещу над десет хиляди лева.

За клуб, който едва ли не е във фалит, това са доста пари хвърлени на вятъра, а и не знаем колко пари взимат Хауърд или Мболи, два повече от ненужни трансфера. Толкова много грешки са недопустими, а тези смешни футболисти са в отбора по желание или с одобрението на Младенов.

Стойчо, който се тупаше в гърдите, че ще налага юноши, си остана само с приказките - Грънчов не помирисва терен, Чочев вероятно ще е резерва на скъпоплатения Хауърд, а Долапчиев въпреки головете си неизменно е резерва. И дума да не става за другите млади момчета, които скоро няма да стъпят на зеления килим.

Някои стари кадри се завърнаха, но те трябва да насърчават младите, а не да им пречат.

Какъв е смисълът от това да играят скъпоплатени и некачествени чужденци (поне ако бяха добри, разбирам) след като пред отбора няма поставени високи цели ??! А и играта на тима е направо трагична, ако вкарат някои гол от време на време, си е направо постижение! Стойчо, който е толкова голям цесекар си има оперативен протокол - идва, взима смешници които после клубът се чуди как да изгони, а когато самият Младенов бива изгонен, съди ЦСКА без да му мигне окото. И после пак наново. А и сега Стойчо си прибира, повече от комфортно 20 000 лева на месец!

ЦСКА за пореден път няма абсолютно никакъв план за бъдещето. Армията е в трагично състояние от години, за базите няма какво да се говори. Няма никаква основа за каквото и да било хипотетично надграждане. А и как да бъде другояче след като всички ръководители от последните 24 години искат всичко да стане изведнъж, пък ако може и нищо да не се влага. Никъде не става така. Трябва солидна основа, дюш на който се разчита и в който се влагат средства, финансова стабилност и реални заплати спрямо икономическата ситуация. И най-вече - огромна доза ТЪРПЕНИЕ!

Към днешна дата, със старите хитрини на Стойчо Младенов и тоталното неведение на управляващите клуба, ЦСКА е обречен на посредственост, нещо което никой от нас не иска да види за най-големия клуб в България.