Най-добрият футболист в света- Роналдиньо, заяви след края на първата тренировка с националния тим на Бразилия в швейцарския град Вегис, че се чувства изморен от дългия сезон.

"Чувствам се изморен. Това обаче е нормално след продължителния сезон, който имах с Барселона. Смятам обаче, че има достатъчно време, за да вляза отново във форма за Световното първенство", каза Роналдиньо.

Лекарят на тима Хос Руис Рунко потвърди, че звездата има  натрупана умора и се налага да отдъхне известно време. Само до преди седмица фамозният футболист имаше още клубни ангажименти и игра финал в Шампионската лига.

Междувременно стана ясно, че другата голяма звезда- Роналдо, постепенно навлиза във форма и ще бъде физически готов до началото на Мондиала. Поради различни контузии нападателят не е играл от месец април насам.

Роналдо тренира наравно със съотборниците си и не изпита каквито и да е болки или някакви други проблеми. "Една седмица ми е достатъчна, за да настигна останалите във физическо отношение", заяви Рони.

Над 5000 фенове на футбола дойдоха да наблюдават първата официална тренировка на световните шампиони. Както е известно, интересът към подготовката на кариоките е много голям и затова швейцарците решиха да продават билети за заниманията им.