В лагера на Чехия все още се надяват Милан Барош да бъде готов  за първия мач на тима от група Е на Мондиал'2006 срещу САЩ на 12 юни в Гелзенкирхен.

Шансовете на 24-годишния нападател обаче са малки, тъй като той не е тренирал с топка от 3 юни, когато получи травма при победата с 3:0 в контролата срещу Тринидад и Тобаго.

"Все още имам надежда, че той ще може да се възстанови. Не съм се отказал и затова ще взема окончателното решение за Барош утре", заяви наставникът на чехите Карел Брюкнер.

Вероятен заместник на голмайстора на Евро'2004 е Либор Сионко от шотландския гранд Рейнджърс.

В същото време се разбра, че селекционерът на националния отбор на САЩ по футбол Брус Арина ще може да разчита на нападателя Брайън Чинг.

Чинг страдаше от травма, но вече е напълно възстановен и е готов за двубоя с полуфиналиста от последното Европейско първенство в Португалия преди две години.

"Чехия е много добър отбор. Те разполагат със страхотни играчи. Смятам, че съперникът е особено опасен в нападение, защото винаги може да вкара няколко гола", коментира вратарят Кейси Келър, който пази в германския Борусия Мьонхенгладбах.