Англичанинът Стивън Лий допусна уникален резил в четвъртфиналния си мач от шампионата по снукър на Ейре, след като беше само на една топка от победата, но в крайна сметка отпадна.

Лий, който е един от най-тежките играчи в историята на снукъра със своите над 100 килограма, водеше с 3-1 фрейма срещу Шон Мърфи и играеше страхотен снукър, когато изпусна питомното и така и не успя да догони дивото.

При 1-3 Мърфи бе опрян до стената, но навакса изоставането си до 2-3 след сенчъри брейк от 109 точки, след което в шестия фрейм Лий, известен с прякора си Бебешкото лице, се събуди и дръпна с 64-1 точки, когато не се пласира добре и игра сейфти удар.

След дебнене и игра на котка с мишка Мърфи реализира страхотен удар от дистанция и влезе в серия, разчиствайки масата спокойно и сигурно. Магьосника успя да изтръгне фрейма след 69-64 точки, реализирайки решителната черна.

Лий явно беше някъде другаде, след като се виждаше отпаднал от надпреварата. Той беше само на една топка от победата, но се наложи да играе пълен формат.

В решителния седми фрейм Мърфи поведе с 39-0 точки, когато бялата се долепи до червена и се получи ситуация "тачинг болс", след което Мърфи игра сейфти.

При последвалата сейфти игра Лий направи две груби грешки, Мърфи се върна на масата и след халф-сенчъри брейк затвори мача, постигайки изключително ценна и същевременно сензационна победа.